ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Τα προβλήματα των ξενοδοχείων και καταλυμάτων στα ορεινά, ανέδειξε ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων του ΠΑΣΥΞΕ, Ανδρέας Μαντάλας στις δηλώσεις του στο ThemaOnline.

«Τα προβλήματα των ξενοδοχείων στα ορεινά  είναι ολόχρονα. Τόσο το ενεργειακό κόστος που είναι ψηλό όσο και η έλλειψη προσωπικού, που είναι πλέον πρόβλημα όλης της Κύπρου, κάνουν τη ζωή των ορεινών θέρετρων ακόμη πιο δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά

«Το θέμα είναι να μπει μια γερή βάση. Δηλαδή τα σχέδια των χαμηλοσυνταξιούχων θα πρέπει να εμπλουτιστούν, να δοθούν περισσότερα λεφτά για να μπορέσουν να δουλέψουν όλοι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει δικαιότερη κατανομή του κονδυλίου για να δουλέψουν όλα τα ξενοδοχεία», εξήγησε.

Ο σκοπός του σχεδίου, όπως είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Μαντάλας, «είναι διπλός. Να εξυπηρετηθούν, δηλαδή οι δικαιούχοι και να ευεργετηθούν όλα τα ξενοδοχεία των ορεινών θέρετρων. Αυτό ζητούμε και εμείς, μια δικαιότερη κατανομή του ποσού»

Κρατήσεις Αυγούστου

«Κάποια ξενοδοχεία αγγίζουν το 90% και κάποια άλλα το 70% όμως για 15-20 μέρες όχι όλες τις μέρες», ανέφερε ο κύριος Μαντάλας.

«Από την 1η μέχρι τις 10 Αυγούστου υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια με 55-65 ευρώ τα δύο άτομα με πρωινό. Κι ενώ παλιά ξεκινούσαμε 28 Ιουνίου και τελειώναμε 1η του Σεπτέμβρη με 150 άτομα ημερησίως με το ξενοδοχείο γεμάτο, φέτος ζητούν όλοι 11 – 16 του Αυγούστου και 18-23. Ζητούν δηλαδή συγκεκριμένες ημερομηνίες. Όποιος έχει πολλά δωμάτια αυτός κερδίζει, γι’ αυτό πρέπει να γίνει δίκαιος καταμερισμός», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά τις ηλικίες που επιλέγουν τα ορεινά, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Ορεινών θερέτρων του ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε ότι «είναι περισσότερο οι χαμηλοσυνταξιούχοι λόγω και των σχεδίων, που είναι όμως και οι καλύτεροι πελάτες»

«Αν σταματήσουν τα σχέδια δεν θα υπάρχουμε πλέον, θα κλείσουν τα ξενοδοχεία. Μειώνονται κατά μεγάλο βαθμό τα έσοδα μας», πρόσθεσε.

«Μόνιμο πρόβλημα των ορεινών καταλυμάτων είναι και οι τιμές του  νερού», σύμφωνα με τις δηλώσεις του κύριου Μαντάλα.

«Δεν γίνεται να πληρώνουμε περισσότερο. Θα έπρεπε να ήταν κανονική η τιμή για να μπορούμε να επιβιώσουμε. Όταν καταναλώνεις περισσότερο από 50 τόνους σε χρεώνουν άλλη κλίμακα προς τα πάνω. Θέλουν να υπερχρεώνουν για να κάνουν κέρδη. Αυτά τα κόστη της ενέργειας του ρεύματος, του πετρελαίου και του νερού κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωσή μας», τόνισε.

Καταλήγοντας, επισήμανε ξανά πως επιθυμούν τη δικαιότερη κατανομή του κονδυλίου κάνοντας, μάλιστα, έκκληση προς το κράτος να τους καλέσει να συζητήσουν ώστε να βρεθούν λύσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Έκρυψαν στις αποσκευές τους 280 κούτες τσιγάρων - Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας

Κατερίνα Γερονικολού: Ποζάρει για το Instagram ενώ κάνει πιλάτες - Δείτε τη φωτογραφία

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Ιράν: Aπορρίπτει τις κατηγορίες περί σχεδίου συνωμοσίας για δολοφονία Τραμπ – «Εγκληματίας που πρέπει να καταδικαστεί»



Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Σε μία ανάλυση για το κυπριακό αναμένεται να προβεί το επόμενο διάστημα -ίσως στις αρχές Αυγούστου- ο ΔΗΣΥ, σε μία περίοδο η οποία θεωρείται κρίσιμη για το εθνικό μας θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top