ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν καλεί να απαγορευθεί ο τύπος του τουφεκιού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Τραμπ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν καλεί να απαγορευθεί ο τύπος του τουφεκιού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες Τρίτη —για ακόμη μια φορά— να απαγορευθεί ο τύπος του ημιαυτόματου τουφεκιού εφόδου που χρησιμοποιήθηκε το Σάββατο στην απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του και υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ.

«Βοηθήστε με να απαλλάξουμε τους δρόμους της Αμερικής από αυτά τα πολεμικά όπλα. Ένα AR-15 χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ (...) Είναι καιρός να απαγορευθούν» τα τουφέκια του είδους, είπε ο Δημοκρατικός κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων (NAACP) στο Λας Βέγκας.

 


Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «με το να ρίξουμε τους τόνους δεν σημαίνει αποφυγή της αλήθειας», ενώ επέκρινε πολιτικές που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως η προσπάθεια περιορισμού της υγειονομικής περίθαλψης και μείωσης φόρων, καθώς και η «κακή διαχείριση της πανδημίας» και η διάδοση ψεμάτων για τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπάιντεν άρχισε να απαριθμεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ανάπτυξης, της μείωσης του ελλείμματος, της πιο προσιτής υγειονομικής περίθαλψης, της μείωσης της φτώχειας και των επενδύσεων στην «περιβαλλοντική δικαιοσύνη».

Επίσης κατέθεσε ένα σχέδιο για τις πρώτες 100 ημέρες μιας δεύτερης θητείας, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης των δικαιωμάτων άμβλωσης.

Η επόμενη κυβέρνηση Μπάιντεν θα αναγκάσει τους δισεκατομμυριούχους να πληρώσουν τουλάχιστον 25% σε ομοσπονδιακούς φόρους, ανέφερε με το κοινό να τον αποθεώνει και να φωνάζει «ακόμα τέσσερα χρόνια».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Δημοσιογράφος σε Αγαπητού: «Ντύθηκες Κενεβέζου σήμερα» - Δείτε πως αντέδρασε η παρουσιάστρια



Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Σε μία ανάλυση για το κυπριακό αναμένεται να προβεί το επόμενο διάστημα -ίσως στις αρχές Αυγούστου- ο ΔΗΣΥ, σε μία περίοδο η οποία θεωρείται κρίσιμη για το εθνικό μας θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top