«Βουνό» οι καταγγελίες για τη Metamax - «Τρέχουν» στην Αστυνομία οι πολίτες

«Βουνό» οι καταγγελίες για τη Metamax - «Τρέχουν» στην Αστυνομία οι πολίτες

Καθημερινά νέες καταγγελίες φτάνουν στα ΤΑΕ των Αστυνομικών Διευθύνσεων, παγκύπρια, από πολίτες που έχασαν τα χρήματα τους στην επενδυτική πυραμίδα Metamax.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, οι καταγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 100 και αφορούν απόσπαση χρηματικού ποσού άνω των 220 χιλιάδων ευρώ.

Μόλις το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν 10 νέες καταγγελίες από πολίτες, είπε ο κ.Βασιλείου, ο οποίος εκτιμά ότι οι καταγγελίες θα αυξηθούν, στο σύνολο τους, το επόμενο διάστημα.

Για την υπόθεση, που διερευνά το Κλιμάκιο Οικονομικού Εγκλήματος, τελούν υπό κράτηση 63χρονος, 54χρονος και 48χρονος. Οι δυο πρώτοι φέρονται να ενεργούσαν στην ίδια ομάδα, ως ηγετικά στελέχη της Metamax στην Κύπρο.

Όπως είχε αναφερθεί στο δικαστήριο κατά τις διαδικασίες έκδοσης ενταλμάτων κράτησης των υπόπτων, αυτοί φέρονται να έπειθαν πολίτες να επενδύσουν χρήματα στη διαδικτυακή πλατφόρμα, που υποσχόταν μεγάλα και γρήγορα κέρδη.

Σχετικό βιντεοσκοπημένο υλικό αλλά και μηνύματα  έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης από τους αστυνομικούς ανακριτές, οι οποίοι έχουν ζητήσει την συνδρομή και της Interpol για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο 63χρονος, που τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση τη Δευτέρα, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αφού αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE