ΥΠΑΜ: «Περιμένουμε εισηγήσεις ειδικών για να ξεκινήσει η αναβάθμιση της βάσης στο Μαρί»

ΥΠΑΜ: «Περιμένουμε εισηγήσεις ειδικών για να ξεκινήσει η αναβάθμιση της βάσης στο Μαρί»

Εν αναμονή των εισηγήσεων των ειδικών τελεί η κυπριακή Kυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει την υλοποίηση της αναβάθμισης της ναυτικής βάσης στο Μαρί, που θα επιτρέψει στην Κυπριακή Δημοκρατία να ανταποκρίνεται στην «γεωπολιτική αναβάθμιση» της λόγω της γεωγραφικής της θέσης, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πάλμας, είπε πως «τα τελευταία χρόνια η Κύπρος λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει αναβαθμιστεί γεωπολιτικά σε υψηλό επίπεδο».

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, ως Κυπριακή Δημοκρατία και κράτος-μέλος γης ΕΕ θα πρέπει να αποδεικνύουμε και στην πράξη πως αυτή γεωπολιτική αναβάθμιση, η οποία δικαίως έχουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να μπορεί να ανταποκρίνεται και να υλοποιεί και να μπορεί να εφαρμόζει πολιτικές που αφορούν τη γύρω περιοχή.

Όπως σημείωσε ο ΥΠΑΜ μέσα σε αυτά τα πλαίσια θεωρούμε η Ναυτική Βάση είναι ένα έργο, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά, γεωπολιτικά στην περιοχή για να εξυπηρετήσει ζητήματα που αφορούν είτε ανθρωπιστικές είτε οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες έχουν να κάνουν με κράτη που ανήκουν στην ΕΕ ή και με τρίτα κράτη που είναι φίλες χώρες της Κυπριακή Δημοκρατία.

«Μέσα στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας η Ελλάδα στηρίζει τεχνοκρατικά αυτή την προσπάθεια, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η προμελέτη γύρω από το έργο αυτό το οποίο θα υλοποιήσουμε και περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών ούτως ώστε να βάλουμε μπρος τη διαδικασία έναρξης των έργων σε ό,τι αφορά τη ναυτική βάση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE