ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι υπό όρους οι 25 από τους 74 συλληφθέντες για τους πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Ελεύθεροι υπό όρους οι 25 από τους 74 συλληφθέντες για τους πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν στους τέσσερις ανακριτές οι μαραθώνιες απολογίες των 67 από τους 74 συλληφθέντες της αιματηρής συμπλοκής με πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού το περασμένο Σάββατο, ενώ είναι μακρύς ο κατάλογος των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν.

Μέχρι στιγμής, έχουν απολογηθεί περίπου 25 κατηγορούμενοι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι περιοριστικοί όροι είναι η εμφάνισή τους δύο φορές την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής διαμονής τους και η απόλυτη απαγόρευση προσέλευσης σε αθλητικούς χώρους και στους χώρους των αθλητικών συνδέσμων.

Η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί έως τις πρωινές ώρες. Διευκρινίζεται ότι το σύνολο των συλληφθέντων είναι 74. Εξ αυτών δύο είναι στο νοσοκομείο, καθώς έχουν τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή του περασμένου Σαββάτου και πέντε είναι ανήλικοι, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.

Οι διώξεις κατά των 74

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων σε βάρος των 74.

Ειδικότερα, η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των 74 αφορά στα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχή εκρηκτικών.

Ακόμα, τα πλημμελήματα που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι:

1) επικίνδυνη σωματική βλάβη,

2) διατάραξη κοινής ειρήνης,

3) φθορά ξένης ιδιοκτησίας,

4) βιαιοπραγία κατά άλλου και

5) κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Όλες οι κατηγορίες είναι κατά συναυτουργία και οι 74 βαρύνονται ακόμη και με τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας, κατοχής βεγγαλικών και κροτίδων, καθώς και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών για ίδια χρήση.

Οι εμπλεκόμενοι ανήλικοι

Πάντως, οι πέντε ανήλικοι από τους 74 συλληφθέντες χούλιγκαν, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε σε όλους είναι η απαγορεύση εισόδου σε αθλητικές διοργανώσεις, ενώ σε έναν ορίστηκε εμφάνιση μια φορά τον μήνα στο οικείο του αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 74, οι δύο βρίσκονται στο νοσοκομείο, καθώς έχουν τραυματιστεί από τη συμπλοκή. Να σημειωθεί, ότι τέσσερις από τους 74 κατηγορούμενους οπαδούς ανήκουν και σε εγκληματική οργάνωση που είχαν εκτενή δραστηριότητα σε εκβιάσεις, ξυλοδαρμούς, εκρήξεις, εμπρησμούς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε από τα στελέχη του Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία προχώρησαν σε 14 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τέσσερις από τους οπαδούς.

Τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε σωρεία ποινικών αδικημάτων και φέρονται να δρούσαν σε περιοχές της Αττικής. Ειδικότερα, φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες που έχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι εστιατόρια, καφετέριες, ουζάδικα, κ.λπ., αλλά και πρατηριούχους υγρών καυσίμων. Σε περίπτωση κατά την οποία οι επιχειρηματίες, κ.λπ. δεν ενέδιδαν στις οικονομικές απαιτήσεις τους, τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στα καταστήματά τους.

Μάλιστα τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είναι έγκλειστοι στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν όπλα όπως είναι πιστόλια, καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top