ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Αισιόδοξος για ανανέωση σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία - Την ερχόμενη Παρασκευή η συνάντηση

Υπ. Εργασίας: Αισιόδοξος για ανανέωση σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία - Την ερχόμενη Παρασκευή η συνάντηση

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, σε σχέση με το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, και εκτιμά ότι η επικείμενη κατάθεση της μεσολαβητικής πρότασης προς τους κοινωνικούς εταίρους σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή θα λειτουργήσει καταλυτικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παναγιώτου αναμένει ότι αμφότερες οι πλευρές θα ενεργήσουν με τη σοβαρότητα και την ωριμότητα που τις χαρακτηρίζει διαχρονικά, έτσι ώστε η συλλογική σύμβαση του κλάδου να ανανεωθεί ομαλά, και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων να διασφαλιστούν αποτελεσματικά.

Περαιτέρω, ο Υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της οικοδομικής βιομηχανίας για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, θεωρεί αναγκαία τη διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στο εσωτερικό, σε μια περίοδο εξωτερικής ρευστότητας και αβεβαιότητας.

Σε κοινή ανακοίνωση, στις 16 Ιουλίου, ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ αναφέρουν ότι "το πλαίσιο που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Εργασίας προφορικά, ως έχει, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εργατική πλευρά, αφού δεν δίνει άμεσες λύσεις στα ζητήματα του κλάδου".

Ακόμη σημειώνουν ότι "στο χρονικό διάστημα που διανύουμε, και με τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους μέχρι στιγμής, δεν μπορούν παρά να εισηγηθούν στους εργαζόμενους της οικοδομικής βιομηχανίας που θα συνέλθουν σε Γενικές Συνελεύσεις την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, όπως αποφασίσουν την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τραυματισμός πεζού από ημιφορτηγό - Τον άφησαν εκεί αιμόφυρτο - Έκκληση Αστυνομίας για πληροφορίες

«Ξεσκονίζουν» τους λογαριασμούς του Μητροπολίτη Ταμασού: Η καταγγελία και το ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο

Χριστίνα Χριστοφή στο «LifeNews»: Πώς θα αξιοποιήσει το έπαθλο από το MasterChef - Τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα



Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στην κόψη του ξυραφιού η επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν- Σήμερα η ψηφοφορία

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στην κόψη του ξυραφιού η επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν- Σήμερα η ψηφοφορία

Μια πολύ δύσκολη μέρα ξημερώνει για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία τίθεται σήμερα στην κρίση των 720 Ευρωβουλευτών για να εξασφαλίσει μία δεύτερη θητεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top