ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου

Η απόφαση του Εφετείου που έκρινε ως αντισυνταγματικές πρόνοιες της νομοθεσίας για τους εγκλωβισμένους αγοραστές, το θέμα του συρματομπλέγματος στη νεκρή ζώνη, το ζήτημα του αιγοπρόβειου γάλακτος σε σχέση με το χαλλούμι, οι προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η επαναλειτουργία του δασικού κολλεγίου και τα μέτρα της Κυβέρνησης λόγω της ανομβρίας, είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Πέμπτη.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Σενάρια τρομοκρατίας για το χαλλούμι» γράφει για σοβαρές κατηγορίες από τους οκτώ συνδέσμους και ομάδες αιγοπροβατοτρόφων που διαψεύδουν με ανακοίνωσή τους ότι υπάρχει έλλειψη πρόβειου και αιγινού γάλακτος. Αλλού δημοσιεύει αφιέρωμα του ΚΥΠΕ με δηλώσεις πολιτικών και ακαδημαϊκών μισό αιώνα από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, οι οποίοι απαντούν στο ερώτημα αν υπάρχει ελπίδα να κλείσουν οι πληγές του 1974. Η «Α» σε άλλο θέμα γράφει ότι μέλη αγροτικών οργανώσεων και γεωργοί εκτιμούν ότι δεν γίνεται κάτι δραστικό από πλευράς Κυβέρνησης για το θέμα της ανομβρίας.

«Προσπάθειες να αξιοποιηθεί η αλλαγή συμπεριφοράς της Άγκυρας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που γράφει πως οι καλές σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας προλειαίνουν το έδαφος, η μπάλα όμως είναι στις δύο κοινότητες για το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνεχίζεται η απαίτηση για δημοσιοποίηση των ονομάτων των συμβούλων της Κυβέρνησης. Γράφει επίσης ότι μείωση του ρεύματος κατά 30% θα δουν στους λογαριασμούς ρεύματος οι Κύπριοι καταναλωτές μόλις αρχίσει η ηλεκτρική διασύνδεση το 2030, όπως προβλέπει ο ΑΔΜΗΕ σε μελέτη.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Πάγωσε το συρματόπλεγμα» αναφέρει, στο κύριο του θέμα, πως παρότι η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη έβαλε στον πάγο το πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης για επέκταση του συρματοπλέγματος στην νεκρή ζώνη, ανησυχεί ότι η αφαίρεσή του θα στείλει λανθασμένα μηνύματα με το νέο Υφυπουργείο Μετανάστευσης να αναλαμβάνει το θέμα. Επίσης, γράφει ότι ύστερα από 10 χρόνια θα επαναλειτουργήσει τον επόμενο χρόνο το Δασικό Κολλέγιο με πρόγραμμα σπουδών, που θα οδηγεί στην απόκτηση ανώτερου διπλώματος δασοπονίας. Αλλού γράφει για νέους νονούς στον έλεγχο της νύχτας σημειώνοντας ότι οι πρόσφατες δολοφονίες άλλαξαν το έγκλημα.

«Νέο παρατεταμένο κύμα ακρίβειας σε ολόκληρη την αγορά» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή» που γράφει για ανατιμήσεις στον τομέα της Ενέργειας με τον Δείκτη να αυξάνεται με ρυθμό 9%. Αλλού αναφέρει ότι μεγάλο πρόβλημα με την ανεπάρκεια χώρων στάθμευσης αντιμετωπίζουν οι οδηγοί λεωφορείων στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Εφετείο έκρινε ως αντισυνταγματικές τις πρόνοιες της νομοθεσίας για τους εγκλωβισμένους αγοραστές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις υποθηκευμένων σπιτιών και ακινήτων που θεωρούνται ως περιουσιακό δικαίωμα των Τραπεζών.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Oι 'εγκλωβισμένοι αγοραστές' μπορεί να μην πάρουν ποτέ τους νόμιμους τίτλους» προβάλλει δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα των "εγκλωβισμένων αγοραστών" ακινήτων πως δεν είναι σίγουρος πώς θα υπάρξει μια λύση και πως πρόκειται για ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. Φιλοξενεί ακόμη πρωτοσέλιδα φωτογραφία με τον Βασιλιά Κάρολο και την Βασίλισσα Καμίλα του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια έναρξης των εργασιών του κοινοβουλίου της χώρας. Αλλού γράφει ότι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος βρέθηκε ένοχος από δικαστήριο στις ΗΠΑ σε 16 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για δωροδοκία και άλλα αδικήματα, θα χάσει την τιμητική ιδιότητα του δημότη της Πάφου, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου της πόλης, Φαίδωνα Φαίδωνος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τραυματισμός πεζού από ημιφορτηγό - Τον άφησαν εκεί αιμόφυρτο - Έκκληση Αστυνομίας για πληροφορίες

«Ξεσκονίζουν» τους λογαριασμούς του Μητροπολίτη Ταμασού: Η καταγγελία και το ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο

Χριστίνα Χριστοφή στο «LifeNews»: Πώς θα αξιοποιήσει το έπαθλο από το MasterChef - Τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα



Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στην κόψη του ξυραφιού η επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν- Σήμερα η ψηφοφορία

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στην κόψη του ξυραφιού η επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν- Σήμερα η ψηφοφορία

Μια πολύ δύσκολη μέρα ξημερώνει για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία τίθεται σήμερα στην κρίση των 720 Ευρωβουλευτών για να εξασφαλίσει μία δεύτερη θητεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top