ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Α. Δημητρίου: Απαντά για αίτημα Γιαννάκη για απαλλαγή από το κατηγορητήριο – «Να μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα» - Βίντεο

Α. Δημητρίου: Απαντά για αίτημα Γιαννάκη για απαλλαγή από το κατηγορητήριο – «Να μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα» - Βίντεο

Για το αίτημα Γιαννάκη για απαλλαγή από το κατηγορητήριο, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «alpha Καλημέρα» ο Νομικός, Αντώνης Δημητρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν πρέπει να προδικάζουμε το αποτέλεσμα»

«Δεν είναι το κατά πόσο έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του κόσμου αλλά κατά πόσο έχει παραβιαστεί το τεκμήριο της αθωότητας σύμφωνα με το σύνταγμα και την ποινική δικονομία. Δημόσιοι αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στην επιλογή των λέξεων αλλά και των δηλώσεων στις οποίες προβαίνουν αποφεύγοντας το να κατονομάζουν και να φωτογραφίζουν οποιοδήποτε πρόσωπο ως ένοχο προτού αυτό το πρόσωπο δικαστεί και καταδικαστεί. Αυτό θα συνιστούσε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «ψηφίστηκε και ειδική νομοθεσία για αυτό το πράγμα, με την τροποποίηση του άρθρου 3Β του κεφαλαίου 155 και λέει ξεκάθαρα ότι μέχρι την έκδοση τελικής απόφασης για την ενοχή υπόπτου ή κατηγορουμένου προσώπου δεν επιτρέπεται να αναφέρεται ως ένοχο»

«Αυτές οι υποθέσεις έπρεπε να τελειώνουν σε 3-6 μήνες το πολύ ένα χρόνο. Από την άλλη όμως, όταν κάποιος κατηγορηθεί ή συλληφθεί υπάρχει τεράστια δημοσιότητα. Μετά από 3 χρόνια αν αθωωθεί δεν ασχολείται κανένας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου άνθρωποι διασύρονται και μετά από κάποια χρόνια στο τέλος της ημέρας αθωώνονται από το Δικαστήριο και περνά στα ψιλά», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κύριος Δημητρίου, επισήμανε ότι «Πρέπει να είμαστε κάπως προσεχτικοί, να αναδεικνύομε τα προβλήματα, να τα δημοσιοποιούμε αλλά να μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Υπόθεση Metamax: Βγήκε από το νοσοκομείο ο 63χρονος – Ενώπιον Δικαστηρίου οι άλλοι δύο συλληφθέντες

• Σε έχει «πιάσει» κάμερα; Τι συμβαίνει αν εκκρεμεί εξώδικο και επιχειρήσεις να ταξιδέψεις από αεροδρόμιο ή λιμάνι;

• Θάνατος 6χρονου κοριτσιού: Δεν υπάρχει υπόνοια για εγκληματική ενέργεια - Ρίχνει «φως» η νεκροτομή

• Κάθε μήνα και πιο πάνω οι τιμές στα τρόφιμα – Στα ύψη χόρτα και λαχανικά – Πού σημειώθηκε μείωση

• Στην Κύπρο ο τυχερός του Τζόκερ στο πεντάρι - Πού παίχτηκε το δελτίο και πόσα κέρδισε

• Στέλλα Στυλιανού: Η επική απάντηση από ένα 16χρονο on air την έφερε σε αμηχανία - Βίντεο



Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ για τους καταδρομείς του Πραξικοπήματος - «Για τόσα χρόνια ήμασταν υποκριτές… είχαν την ελάχιστη ευθύνη»

Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ για τους καταδρομείς του Πραξικοπήματος - «Για τόσα χρόνια ήμασταν υποκριτές… είχαν την ελάχιστη ευθύνη»

Διευκρινίσεις έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τη δήλωσή του για τους καταδρομείς, κατά την επέτειο του πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top