Εθνοφρουρός στη ΜΕΘ: Δεν εξακριβώθηκαν τα αίτια – Δεν υπήρχε κλιματισμός στον θάλαμο – Σήμερα το ιατρικό πόρισμα για τον 17χρονο στη Γαλλία

Εθνοφρουρός στη ΜΕΘ: Δεν εξακριβώθηκαν τα αίτια – Δεν υπήρχε κλιματισμός στον θάλαμο – Σήμερα το ιατρικό πόρισμα για τον 17χρονο στη Γαλλία

Το απόγευμα της Πέμπτης γύρω στις 16:00, νεαρός μετά που είχε ξυπνήσει από τη μεσημβρινή του κατάκλιση, ένιωσε αδιαθεσία και ζαλάδα και τον μετέφεραν στον ιατρό της μονάδας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ, Ανδρέας Στυλιανού.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», από τις πρώτες εξετάσεις ο ιατρός διαπίστωσε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας κάτι που έγινε σε ελάχιστο χρόνο. Εκεί οι ιατροί τον μετέφεραν αμέσως στη ΜΕΘ όπου τέθηκε σε καταστολή για να του παρέχουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα και να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις για να εξακριβωθούν τα αίτια της κατάρρευσης του οργανισμού του εθνοφρουρού.

«Δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τα αίτια», επεσήμανε.

Πάντως σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στην ίδια μονάδα με τον 17χρονο εθνοφρουρό που μεταφέρθηκε στην Γαλλία.

Έκτακτες συσκέψεις

Για αυτό τον λόγο, ο Υπουργός Άμυνας μετέβη την Παρασκευή ο ίδιος στο Σταυροβούνι για να δει τους χώρους και κάλεσε έκτακτες συσκέψεις για να αναθεωρηθούν κάποια μέτρα που λαμβάνονται λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

«Σε κάποιες μονάδες υπάρχει κλιματισμός σε κάποιες άλλες όχι. Στον συγκεκριμένο θάλαμο που κοιμόταν ο νεαρός δεν υπήρχε κλιματισμός», διευκρίνισε.

Πρόσθεσε πως «βρίσκονται στην εβδομάδα προσαρμογής ,οπότε η εκπαίδευση είναι πολύ ελαφριά. Έκαναν σωματική αγωγή 7-8 το πρωί, έκαναν το μπάνιο τους και μετά ακολούθησε θεωρητική εκπαίδευση μέχρι τις 11 το πρωί σε σκιερό μέρος».

17χρονος στη Γαλλία

Όσον αφορά τον 17χρονο στη Γαλλία, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως έδειξε μια βελτίωση χθες το βράδυ και σήμερα αναμένεται το ιατρικό πόρισμα. Θα εξεταστεί κατά πόσο συμπίπτει με την έρευνα που έχει διεξάγει το Υπουργείο και ανάλογα θα επανέλθει.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE