LIKE ONLINE

Καφές με αλάτι: Κάποτε ήταν μια φάρσα και σήμερα αποτελεί το νέο μοντέρνο ρόφημα

Καφές με αλάτι: Κάποτε ήταν μια φάρσα και σήμερα αποτελεί το νέο μοντέρνο ρόφημα

Ένα συνηθισμένο «αστείο» που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά ήταν το να αλλάζουμε τη ζάχαρη με το αλάτι. Έτσι, όποιος συγγενής επιχειρούσε να φτιάξει καφέ, προσθέτοντας ζάχαρη, κατέληγε να πίνει ένα αλμυρό ρόφημα που του προκαλούσε απέχθεια.

Εκείνος μας φώναζε, εμείς γελούσαμε, αλλά τώρα φαίνεται πως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Κι αυτό γιατί ο καφές με αλάτι, όχι μόνο δεν είναι φάρσα, αλλά αποτελεί και το νέο trend του TikTok.

Ο αλατισμένος καφές ονομάζεται ca phe muoi στο Βιετνάμ και ξεκίνησε να παρασκευάζεται στην ιστορική πόλη Hue της χώρας. Ένα μικρό καφέ είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία αυτού του δημοφιλούς πλέον ροφήματος, που φτιάχτηκε το 2010 με την προσθήκη ζαχαρούχου γάλακτος σε μια βιετναμέζικη βάση καφέ.

Το μείγμα καλύπτεται με αλατισμένη κρέμα και σερβίρεται ζεστό ή παγωμένο. Αν και η συνταγή του καταστήματος ήταν αρκετά τολμηρή, τελικά το κοινό φαίνεται πως τη λάτρεψε. Έτσι, σιγά σιγά η φήμη του εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις της χώρας, αλλά και έξω από αυτήν.

Βλέπεις, πολλοί από αυτούς που το δοκίμαζαν για πρώτη φορά, άρχισαν να μοιράζονται την εμπειρία τους στα social media, ενώ το τελευταίο διάστημα το TikTok ανέλαβε να μοιράσει τον αλγόριθμο με τις συνταγές του συγκεκριμένου καφέ σε όλο τον πλανήτη.

Ευτυχώς, πάντως, δεν τον έχουμε δει σε κάποια καφετέρια στα μέρη μας. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ενοχλούσε γυναίκες σε πισίνα ξενοδοχείου – 45χρονη του έκανε παρατήρηση και αυτός την γρονθοκόπησε

• Σε έχει «πιάσει» κάμερα; Τι συμβαίνει αν εκκρεμεί εξώδικο και επιχειρήσεις να ταξιδέψεις από αεροδρόμιο ή λιμάνι;

• Θάνατος 6χρονου κοριτσιού: Δεν υπάρχει υπόνοια για εγκληματική ενέργεια - Ρίχνει «φως» η νεκροτομή

• Δίνει απαντήσεις η νεκροτομή του 36χρονου μοτοσικλετιστή στην Αγία Νάπα - Έρευνάται αν έφερε κράνος

• Στην Κύπρο ο τυχερός του Τζόκερ στο πεντάρι - Πού παίχτηκε το δελτίο και πόσα κέρδισε

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Τα βραδινά καλοκαιρινά στιγμιότυπα της - Δείτε φωτογραφίες



Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ για τους καταδρομείς του Πραξικοπήματος - «Για τόσα χρόνια ήμασταν υποκριτές… είχαν την ελάχιστη ευθύνη»

Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ για τους καταδρομείς του Πραξικοπήματος - «Για τόσα χρόνια ήμασταν υποκριτές… είχαν την ελάχιστη ευθύνη»

Διευκρινίσεις έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τη δήλωσή του για τους καταδρομείς, κατά την επέτειο του πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top