Μία προβληματική ενημέρωση ασφαλείας προκάλεσε το «βραχυκύκλωμα» σε χιλιάδες PC παγκοσμίως

Μία προβληματική ενημέρωση ασφαλείας προκάλεσε το «βραχυκύκλωμα» σε χιλιάδες PC παγκοσμίως

Χιλιάδες υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows αντιμετώπισαν σήμερα πρόβλημα, εμφανίζοντας τη λεγόμενη «μπλε οθόνη θανάτου» (BSOD) κατά την εκκίνηση, επηρεάζοντας τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, τηλεοπτικούς σταθμούς, σούπερ μάρκετ και πολλές άλλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο The Verge, το πρόβλημα προκλήθηκε από μία ελαττωματική ενημέρωση ασφαλείας από τον πάροχο κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, η οποία έβγαζε εκτός λειτουργίας τους επηρεαζόμενους υπολογιστές και διακομιστές (server), αναγκάζοντάς τους σε συνεχείς επανεκκινήσεις.

Το CrowdStrike χρησιμοποιείται ευρέως από πολλές επιχειρήσεις παγκοσμίως για τη διαχείριση της ασφάλειας των υπολογιστών και των διακομιστών Windows.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για τον Λίβανο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Τζοζέφ Αούν, για μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας, σε μια περίοδο, όπου η συνεργασία, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.