ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύση Γενικού Ελεγκτή: Δεν θα ανακοινωθεί η απόφαση πριν τον Σεπτέμβριο

Παύση Γενικού Ελεγκτή: Δεν θα ανακοινωθεί η απόφαση πριν τον Σεπτέμβριο

Δεν θα εκδοθεί απόφαση πριν το Σεπτέμβριο είπε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Αντώνης Λιάτσος, μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Στην κυπριακή νομολογία και συγκεκριμένα στην απόφαση για παύση του πρώην Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, αναφέρθηκαν οι δύο πλευρές στις αγορεύσεις τους κατά τη διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν αντίθετες απόψεις. Η πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα επιχειρηματολόγησε ότι τα βασικά στοιχεία συμπεριφοράς που θεμελίωσαν την ανάρμοστη συμπεριφορά στην υπόθεση Ερωτοκρίτου ισχύουν και στην παρούσα, ενώ η πλευρά του κ. Μιχαηλίδη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση η σύγκριση με τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης.

Ο δικηγόρος του Γενικού Εισαγγελέα, Ντίνος Καλλής, αναφέρθηκε στην ερμηνεία του Συμβουλίου στην υπόθεση Ερωτοκρίτου για ανάρμοστη συμπεριφορά με βάση τη γνώμη αυθεντιών σημειώνοντας ότι ερμήνευσε τον όρο ανάρμοστη συμπεριφορά ως τόσο κακή, ώστε να καθιστά το πρόσωπο που είναι υπόλογο για αυτή ανίκανο να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, κατά τρόπο έντιμο, ορθό και εξυπηρετούντα το δημόσιο συμφέρον.

Ανέφερε ότι στην υπόθεση Ερωτοκρίτου ο τότε Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας υπονόησε μόνο δύο φορές δεκασμό από τον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ στην συγκεκριμένη υπόθεση, οι φορές που ο Γενικός Ελεγκτής υπονόησε ποινικά αδικήματα για τον Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα «ήταν πάμπολλες».

Είπε επίσης ότι μετά από απόφαση της Αρχής κατά της Διαφθοράς που αθώωνε τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα ο κ. Μιχαηλίδης έστησε λαικά δικαστήρια του τύπου «κρεμμάστε τον, κρεμμάστε τον» αντί να σεβαστεί την απόφαση της Αρχής.

Από πλευράς του Γενικού Ελεγκτή, ο δικηγόρος του, Τζο Τριανταφυλλίδης, είπε στη δική του αγόρευση ότι, με βάση αυτά που άκουσε από τον κ. Καλλή, η συμπεριφορά του κ. Ερωτοκρίτου «ήταν αγγελική» μπροστά στη συμπεριφορά του κ. Μιχαηλίδη, «ο οποίος παρουσιάζεται ως ένα τέρας». Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι τα γεγονότα της υπόθεσης Ερωτοκρίτου είναι πανομοιότυπα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο κ. Ερωτοκρίτου δεν υπονόησε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ήταν ύποπτος για δεκασμό, αλλά τον κατηγόρησε δημόσια, ευθέως για δεκασμό, για τα οποία μετά παραδέχτηκε ότι ήταν απρόσφορα και απολογήθηκε. Ήταν αυτή η τόσο μεμπτή συμπεριφορά του κ. Ερωτοκρίτου που δικαιολόγησε την παύση του, ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ενοχλούσε γυναίκες σε πισίνα ξενοδοχείου – 45χρονη του έκανε παρατήρηση και αυτός την γρονθοκόπησε

• Σε έχει «πιάσει» κάμερα; Τι συμβαίνει αν εκκρεμεί εξώδικο και επιχειρήσεις να ταξιδέψεις από αεροδρόμιο ή λιμάνι;

• Θάνατος 6χρονου κοριτσιού: Δεν υπάρχει υπόνοια για εγκληματική ενέργεια - Ρίχνει «φως» η νεκροτομή

• Δίνει απαντήσεις η νεκροτομή του 36χρονου μοτοσικλετιστή στην Αγία Νάπα - Έρευνάται αν έφερε κράνος

• Στην Κύπρο ο τυχερός του Τζόκερ στο πεντάρι - Πού παίχτηκε το δελτίο και πόσα κέρδισε

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Τα βραδινά καλοκαιρινά στιγμιότυπα της - Δείτε φωτογραφίες



Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ για τους καταδρομείς του Πραξικοπήματος - «Για τόσα χρόνια ήμασταν υποκριτές… είχαν την ελάχιστη ευθύνη»

Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ για τους καταδρομείς του Πραξικοπήματος - «Για τόσα χρόνια ήμασταν υποκριτές… είχαν την ελάχιστη ευθύνη»

Διευκρινίσεις έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τη δήλωσή του για τους καταδρομείς, κατά την επέτειο του πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top