ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βύρας: Στην Προεδρία της Ένωσης Δήμων για δεύτερη θητεία

Ανδρέας Βύρας: Στην Προεδρία της Ένωσης Δήμων για δεύτερη θητεία

Ο Ανδρέας Βύρας αναδείχθηκε χωρίς ανθυποψήφιο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων για δεύτερη θητεία κατά τη σημερινή 43η εκλογική Γενική Συνέλευσης της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Δήμων, το σώμα συνήλθε σήμερα για πρώτη φορά με την νέα του σύνθεση μετά τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την εφαρμογή της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου αναδείχθηκε, χωρίς ανθυποψήφιο, για δεύτερη θητεία ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Οσον αφορά το δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, αυτό απαρτίζεται από τους κυρίους Χαράλαμπο Προύντζο, Δήμαρχο Λευκωσίας, Γιάννη Αρμεύτη, Δήμαρχο Λεμεσού, Φαίδων Φαίδωνος, Δήμαρχο Πάφου, Σταύρο Σταυρινίδη, Δήμαρχο Στροβόλου, Κυριάκο Ξυδιά, Δήμαρχο Αμαθούντας, Γιώργο Νικολέττο, Δήμαρχο Παραλιμνίου – Δερύνειας, Παντελή Γεωργίου, Δήμαρχο Κουρίου, Χριστόδουλο Πάρτου, Δήμαρχο Αραδίππου, Χρίστο Πιτταρά, Δήμαρχο Λατσιών – Γερίου και Σταύρο Χατζηγιάννη, Δήμαρχο Νότιας Λευκωσίας Ιδαλίου.

Όπως σημειώνεται, το Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχθηκε επίσης χωρίς εκλογές, μετά από συναινετική πρόταση που κατατέθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης. Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων θα αναδειχθεί στην πρώτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πάντα ανοίγει δρόμους. Η σημερινή συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δήμων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που δείχνει τον δρόμο. Ένα δρόμο στον οποίο, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, όμως εμείς συνειδητά επιλέγουμε να υπερέχει το καλό του τόπου μας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο Πρόεδρος Ανδρέας Βύρας.

Υποσχέθηκε ότι «αυτό το πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης θα επικρατεί και στις διεργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου, πάντα με προτεραιότητα το συλλογικό καλό για τους Δήμους και τους δημότες μας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ενοχλούσε γυναίκες σε πισίνα ξενοδοχείου – 45χρονη του έκανε παρατήρηση και αυτός την γρονθοκόπησε

• Σε έχει «πιάσει» κάμερα; Τι συμβαίνει αν εκκρεμεί εξώδικο και επιχειρήσεις να ταξιδέψεις από αεροδρόμιο ή λιμάνι;

• Θάνατος 6χρονου κοριτσιού: Δεν υπάρχει υπόνοια για εγκληματική ενέργεια - Ρίχνει «φως» η νεκροτομή

• Δίνει απαντήσεις η νεκροτομή του 36χρονου μοτοσικλετιστή στην Αγία Νάπα - Έρευνάται αν έφερε κράνος

• Στην Κύπρο ο τυχερός του Τζόκερ στο πεντάρι - Πού παίχτηκε το δελτίο και πόσα κέρδισε

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Τα βραδινά καλοκαιρινά στιγμιότυπα της - Δείτε φωτογραφίες



Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ για τους καταδρομείς του Πραξικοπήματος - «Για τόσα χρόνια ήμασταν υποκριτές… είχαν την ελάχιστη ευθύνη»

Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ για τους καταδρομείς του Πραξικοπήματος - «Για τόσα χρόνια ήμασταν υποκριτές… είχαν την ελάχιστη ευθύνη»

Διευκρινίσεις έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τη δήλωσή του για τους καταδρομείς, κατά την επέτειο του πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top