ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη πρέπει να καταλήξει τι πολιτική έχει για τον «φράκτη του Νουρή»

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη πρέπει να καταλήξει τι πολιτική έχει για τον «φράκτη του Νουρή»

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη πρέπει να καταλήξει τι πολιτική έχει τελικά σε σχέση με τον φράκτη που εγκατέστησε στη νεκρή ζώνη η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Ο Υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι ο φράκτης θα ξηλωνόταν ενώ τώρα η κυβέρνηση λέει τα αντίθετα.

Ο περιβόητος «φράκτης του Νουρή» δεν είχε κανένα αποτέλεσμα στην αποτροπή μεταναστευτικών ροών, όπως ήταν σαφές εξ αρχής. Το μόνο που πέτυχε ήταν ότι απέκοψε Ελληνοκύπριους κατοίκους και γεωργούς από τις περιουσίες και τα χωράφια τους. Έστειλε το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εγκαταλείπει μέρος του εδάφους της νεκρής ζώνης. Εξέθεσε την Κυπριακή Δημοκρατία διεθνώς και την έφερε σε αντιπαράθεση με τα Ηνωμένα Έθνη. Και τέλος, προκάλεσε μια μεγάλη δαπάνη που την πληρώνει ο κυπριακός λαός.

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδης και τα αρμόδια υπουργεία και υφυπουργεία καλούνται να δώσουν απάντηση ποιες είναι επιτέλους οι προθέσεις και οι αποφάσεις τους για το ζήτημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE