ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ανώτατη διάκριση ασφάλειας για το νέο Volkswagen Tiguan

Ανώτατη διάκριση ασφάλειας για το νέο Volkswagen Tiguan

Το Euro NCAP, το αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δοκιμών ασφάλειας και αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων, απένειμε στο νέο Volkswagen Tiguan την υψηλότερη βαθμολογία των πέντε αστέρων κατά τις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης.

Αυτό σημαίνει ότι η τρίτη γενιά του best seller μοντέλου είναι επίσημα ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα στην κατηγορία του.

Το μοντέλο της Volkswagen, που πρόσφατα έκανε και την επίσημη παρουσία του και στον τόπο μας, δοκιμάστηκε από το Euro NCAP σε κατηγορίες όπως προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών και Safety Assist με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η βαθμολογία των 5 αστέρων που πέτυχε το Tiguan αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική συνολική βαθμολογία για την προστασία από πρόσκρουση και τον ολοκληρωμένο εξοπλισμό για την πρόληψη ατυχημάτων.

Από το 2023, τα κριτήρια δοκιμών του Euro NCAP έχουν γίνει ακόμη πιο αυστηρά. Οι νέες απαιτήσεις περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τη δυνατότητα ανίχνευσης τυχόν παιδιών που έχουν ξεχαστεί στο αυτοκίνητο, ένα κριτήριο που πληροί και η νέα γενιά του Tiguan. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το γερμανικό μοντέλο σημείωσε ιδιαίτερα καλή βαθμολογία στην κατηγορία της προστασίας των παιδιών. Αυτή η βαθμολογία είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς το Tiguan (το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 7,6 εκατομμύρια μονάδες) είναι ένα ιδανικό SUV για οικογένειες.

Παράλληλα, η προστασία για τους πίσω επιβάτες βελτιστοποιείται από τους πλευρικούς αερόσακους ενώ για τις οικογένειες με παιδιά, το σύστημα προειδοποίησης εξόδου από το όχημα - που υπάρχει στο Tiguan στον βασικό εξοπλισμό - είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό στην καθημερινότητα. Σύστημα που μπορεί να προστατεύσει τον επιβάτη από το άνοιγμα μιας πόρτας όταν πλησιάζει από πίσω άλλος χρήστης του δρόμου. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα εκδίδει τόσο ακουστικές όσο και οπτικές προειδοποιήσεις.

Το νέο Tiguan είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας, τόσο ενεργητικής όσο και παθητικής. Από τη βασική του έκδοση, το Tiguan διαθέτει σωρεία τεχνολογιών όπως μεταξύ άλλων: Παρακολούθηση της προσοχής του οδηγού και σύστημα προειδοποίησης, Αερόσακοι για οδηγό και συνοδηγό (με απενεργοποίηση του αερόσακου συνοδηγού), αερόσακοι κουρτίνας και πλευρικοί αερόσακοι εμπρός και πίσω, κεντρικός αερόσακος, Σύστημα προειδοποίησης εξόδου, Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, Αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης Front Assist με παρακολούθηση πεζών και ποδηλατών, Υπηρεσία κλήσης έκτακτης ανάγκης, Κάμερα οπισθοπορείας, Lane Assist και Side Assist, Σύστημα ανίχνευσης παρουσίας παιδιών και πολλά άλλα.

Τη νέα γενιά του Volkswagen Tiguan μπορείτε να δείτε και να οδηγήσετε στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars σε όλες τις πόλεις. 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ενοχλούσε γυναίκες σε πισίνα ξενοδοχείου – 45χρονη του έκανε παρατήρηση και αυτός την γρονθοκόπησε

• Σε έχει «πιάσει» κάμερα; Τι συμβαίνει αν εκκρεμεί εξώδικο και επιχειρήσεις να ταξιδέψεις από αεροδρόμιο ή λιμάνι;

• Θάνατος 6χρονου κοριτσιού: Δεν υπάρχει υπόνοια για εγκληματική ενέργεια - Ρίχνει «φως» η νεκροτομή

• Δίνει απαντήσεις η νεκροτομή του 36χρονου μοτοσικλετιστή στην Αγία Νάπα - Έρευνάται αν έφερε κράνος

• Στην Κύπρο ο τυχερός του Τζόκερ στο πεντάρι - Πού παίχτηκε το δελτίο και πόσα κέρδισε

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Τα βραδινά καλοκαιρινά στιγμιότυπα της - Δείτε φωτογραφίες



ΠτΔ για Κυπριακό: «Σύντομα εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Σύντομα εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

Σύντομα θα υπάρχουν κάποιες εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επικαλούμενος πληροφόρηση που έλαβε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top