ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είδε Κασσελάκη ο ΓΓ ΑΚΕΛ - «Ο χρόνος εργάζεται σε βάρος της λύσης»

Είδε Κασσελάκη ο  ΓΓ ΑΚΕΛ - «Ο χρόνος εργάζεται σε βάρος της λύσης»

Την εκτίμηση ότι «ο χρόνος εργάζεται εις βάρος της λύσης (του Κυπριακού) αλλά εργάζεται και υπέρ της λήθης», διατύπωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στο πλαίσιο συνάντησης, που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη και κάλεσε εκ νέου για ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών για διάρρηξη του μακροβιότερου αδιεξόδου που υπήρξε ποτέ στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε πως «εμείς πρέπει να κρατούμε ζωντανές τις μνήμες γιατί το παρελθόν πρέπει να μας καθοδηγεί σωστά για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν τώρα και με στόχο να διασφαλίσουμε το μέλλον για το αύριο».

«Η συνάντηση», ανέφερε ο κ. Στεφάνου σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, «πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο «πολύ τραγική και οδυνηρή για την Κύπρο -βρισκόμαστε στην περίοδο των εκδηλώσεων για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής- 50 χρόνια κλείνουν από τότε».

«Την ίδια ώρα», σημείωσε, «είναι και μια ηθική δέσμευση έναντι όλων αυτών που αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία ενάντια στο πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ αλλά και δέσμευση έναντι όλων αυτών που πολέμησαν για να σώσουν την Κύπρο από τη λαίλαπα του Αττίλα».

«Βασικό καθήκον σήμερα», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι «πως μπορούμε να αναλάβουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να διαρρήξουμε το μακροβιότερο αδιέξοδο που υπήρξε ποτέ στο Κυπριακό, να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν στο Κρανς Μοντανά το 2017, να διαφυλάξουμε το διαπραγματευτικό κεκτημένο, που είναι πάρα πολύ σημαντικό και να διαπραγματευτούμε στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες για να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια και να βρούμε λύση στο Κυπριακό, να τερματίσουμε την τουρκική κατοχή, να επανενώσουμε τον λαό μας, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, τον τόπο μας και μαζί με τους Τουρκοκύπριους να συνδιαχειριζόμαστε και να αποφασίζουμε για το μέλλον μας»

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ακόμη ότι «πάνω απ’ όλα για εμάς είναι η Κύπρος και ο λαός μας, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, έτσι ήμασταν, έτσι είμαστε και έτσι θα παραμείνουμε».

Τέλος, ο Στέφανος Στεφάνου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «για την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση η οποία φτάνει μέχρι και την Ευρώπη, στην Ομάδα της Αριστεράς».

Το Κυπριακό στο επίκεντρο και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Το Κυπριακό με φόντο τα 50 χρόνια από το δίδυμο έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος της χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής ήταν το κεντρικό αντικείμενο και στη συνάντησης του ΑΚΕΛ με το ΠΑΣΟΚ.

Καλωσορίζοντας τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου υπογράμμισε ότι «το ΑΚΕΛ επιδιώκει τη σχέση με τα ελληνικά κόμματα, ανεξαρτήτως του που πολιτικά και ιδεολογικά εντάσσονται γιατί είναι πεποίθηση μας ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, επιβάλλεται η συνεργασία της Ελλάδας και της Κύπρου όχι μόνο στο κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και στο κομματικό».

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι «είχαμε μια πολύ περιεκτική και ενδιαφέρουσα συζήτηση για την κατάσταση στην περιοχή μας, την Κύπρο και την Ελλάδα. Ασφαλώς, κεντρικό αντικείμενο είναι το Κυπριακό» και πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε για το πώς, κατά την άποψη του ΑΚΕΛ, θα πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε δυναμική διάρρηξης του αδιεξόδου, γιατί η στασιμότητα, που είναι η μακροβιότερη που υπήρξε ποτέ στο Κυπριακό, εργαλειοποιείται από την Τουρκία για να δημιουργεί νέα κατοχικά τετελεσμένα».

Τέλος, σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε να είμαστε σε επαφή, να δούμε πώς συνεργαζόμαστε περαιτέρω. Είναι πεποίθηση ότι η λύση του Κυπριακού, ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση του τόπου και του λαού, Ε/κ και Τ/κ, θα δημιουργήσει τεράστιες προοπτικές και για την Κύπρο και για την περιοχή μας, ασφαλώς και για τον ελληνοτουρκικό διάλογο, τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:



ΠτΔ για Κυπριακό: «Σύντομα εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Σύντομα εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

Σύντομα θα υπάρχουν κάποιες εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επικαλούμενος πληροφόρηση που έλαβε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top