ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφτασε στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για τα πανηγύρια της ντροπής - Δείτε βίντεο

Έφτασε στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για τα πανηγύρια της ντροπής - Δείτε βίντεο

Γύρω στις 09.25 έφτασε στα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και η συνοδεία του για να παραστούν στην καθιερωμένη παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία με αφορμή την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου τον Τούρκο Πρόεδρο ανέμενε ο Τ/κ ηγέτης, η «κυβέρνηση», οι αρχηγοί των ΤΕΔ που βρίσκονται στα κατεχόμενα, πλήθος άλλων αξιωματούχων, καθώς και οι ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης, Ογκιούρ Οζέλ και της τ/κ, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Η παρέλαση είχε προγραμματιστεί για τις 10 με κύριους ομιλητές τους Ερσίν Τατάρ και Ταγίπ Ερντογάν. Πάνω από το χώρο της παρέλασης θα περάσει η ακροβατική ομάδα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας «Τουρκικά αστέρια» και σμήνος F 16. Στην θάλασσα, κοντά στην Κερύνεια, θα γίνει παρέλαση των 50 πλοίων και 12 θαλάσσιων σκαφών μεταφοράς αεροσκαφών, θ’ ακουστούν 50 κανονιοβολισμοί.

Στο μεταξύ, υπό τον συντονισμό της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας χθες εγκαινιάστηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία η «έκθεση αμυντικής βιομηχανίας για την 50η επέτειο», με την συμμετοχή 16 τουρκικών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας με τα προϊόντα τους. Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης χθες πέταξαν πάνω από την κατεχόμενης Λευκωσίας τα drones Akıncı που κατασκευάζει η τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar.

Χθες το βράδυ, στην παραλία της απόβασης στο Πέντε Μίλι δόθηκε συναυλία με την συμφωνική ορχήστρα του τουρκικού στρατού και πλήθος κόσμου, όπου παρουσιάστηκε το επετειακό τραγούδι που προώθησε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας και ερμηνεύει ο Τούρκος καλλιτέχνης Φερχάτ Γκιοτσέρ.

Δείτε βίντεο:

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατριχιάζουν οι περιγραφές αιχμαλώτου στο «Τ» - «Τρώγαμε ξύλο από το πρωί μέχρι το βράδυ - 50 χρόνια μετά ακούω τους βομβαρδισμούς στα αυτιά μου»

• Συγκλονιστική αποκάλυψη για το 1974 - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου - Φωτογραφίες

• Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις Κυπρίων επωνύμων για την τουρκική εισβολή

• Έξι μηνών η νεαρότερη αγνοούμενη της κυπριακής τραγωδίας - 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί

• Κλάπηκαν τρία γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο Γκρέκο



Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στόχος κάθε Κυβέρνησης έκτοτε ήταν η λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top