ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη: «Έφυγε» ξαφνικά γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος - Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Θλίψη: «Έφυγε» ξαφνικά γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος - Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και τον δημοσιογραφικό κόσμο σκόρπισε ο θάνατος του δημοσιογράφου Τάκη Θεοδωρακόπουλου. Ο Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του από συγγενικά του πρόσωπα καθώς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Ηταν 69 ετών. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Είχε εργαστεί επί 32 χρόνια στην ΕΡΤ, ως ανταποκριτής από την Πάτρα, ενώ ήταν ανταποκριτής για μεγάλο χρονικό διάστημα στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του σπιτιού του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θε τελεστεί., την Δευτέρα, 22 Ιουλίου, στις 5.30 μμ στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα. Η ταφή του θα γίνει στο Καλέντζι Αχαΐας

H ΠΟΕΣΥ, με ανακοίνωσής της, «εκφράζει την θλίψη της γιατί ένας σπουδαίος του δημοσιογραφικού στίβου, ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ την περίοδο 2004-2008, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή.

Πάτρα: Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρακόπουλος - Bigpost.gr

Υπήρξε μάχιμος και δυναμικός ρεπόρτερ σε όσα ΜΜΕ εργάστηκε, ξεκινώντας από τα φοιτητικά του χρόνια στην ΕΡΤ3, συνεχίζοντας στην Πάτρα όπου στελέχωσε το στούντιο Δυτικής Ελλάδας της δημόσιας τηλεόρασης ,ενώ παράλληλα εργάστηκε επί χρόνια ως ανταποκριτής στις εφημερίδες «Το ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ».

Δρομέας μεγάλων αποστάσεων και πρωταθλητής της Παναχαϊκής, ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στο χώρο του αθλητισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αγαπητού συναδέλφου, του οποίου η απώλεια θα είναι ιδιαίτερη αισθητή στην κοινωνία της Πάτρας και στους συναδέλφους της δυτικής Ελλάδας με τους οποίους συνεργάστηκε στενά επί δεκαετίες αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμα του ως ένας δημοσιογράφος που ήταν μέχρι το τέλος στις επάλξεις της ενημέρωσης.»

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών, για το θάνατο του δημοσιογράφου, Τάκη Θεοδωρακόπουλου, αναφέρονται τα εξής:

«Με αισθήματα οδύνης η δημοσιογραφική οικογένεια της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ κατευοδώνουν στην τελευταία του κατοικία τον εκλεκτό, αγαπητό συνάδελφο, μάχιμο επί σειράν ετών ρεπόρτερ στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, τον Τάκη Θεοδωρακόπουλο.

Ο εκλιπών ήταν από τους δημοσιογράφους που πάσχιζε καθημερινά σε 24ωρη βάση για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης. Είχε γόνιμη και εποικοδομητική θητεία τόσο στην ΕΡΤ ως ανταποκριτής στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, όσο και στο δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη, ως ανταποκριτής στο «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ».

Ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία από την ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε οικονομικές επιστήμες. Αργότερα ήρθε στην Πάτρα και στελέχωσε το νεοσύστατο τότε (δεκαετία 1980 - 1990) στούντιο της τηλεόρασης της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα εργάστηκε και στο ραδιοφωνικό σταθμό Πατρών της ΕΡΑ.

Ο εκλιπών υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός από τους συναδέλφους του με ενεργή παρουσία στις εκδηλώσεις της ΕΣΗΕΠΗΝ. Οι συνάδελφοί του τον είχαν τιμήσει με την ψήφο τους και τον είχαν αναδείξει παλαιότερα ως μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΣΥ.

Ως μαχόμενος δημοσιογράφος, ο αξιαγάπητος συνάδελφος, ζούσε κυριολεκτικά με την αγωνία να μεταδώσει την είδηση και να περιγράψει τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα βίωνε. Γι' αυτό ‘έφυγε' όρθιος στις επάλξεις το βράδυ της Παρασκευής , αφού είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους συναδέλφους του λίγες ώρες νωρίτερα για να μάθει αν συμβαίνει κάτι.

Ο Τάκης, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και τους αθλητικούς χώρους, καθώς υπήρξε αθλητής στίβου, δρομέας μεγάλων αποστάσεων, πρωταθλητής, της Παναχαϊκής».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Έσβησε» ο 73χρονος Χριστόφορος Χριστοφόρου από τη Λευκωσία - Πήγε για διακοπές στην Πάφο και έχασε τη ζωή του

• «Μίλησε» η νεκροτομή στη σορό του 36χρονου μοτοσικλετιστή που «έσβησε» στην Αγία Νάπα - Τι κατέδειξε

• Ανατριχιάζουν οι περιγραφές αιχμαλώτου στο «Τ» - «Τρώγαμε ξύλο από το πρωί μέχρι το βράδυ - 50 χρόνια μετά ακούω τους βομβαρδισμούς στα αυτιά μου»

• Συγκλονιστική αποκάλυψη για το 1974 - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου - Φωτογραφίες

• Wizz Air: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους λόγω του μπλακ άουτ - Όλες οι λεπτομέρειες

• Θα μας «κάψει» ο καιρός: Δυο κίτρινες προειδοποιήσεις για ακραία μέγιστη θερμοκρασία - Πότε μπαίνουν σε ισχύ



Υποδέχτηκε Μητσοτάκη ο Χριστοδουλίδης: Στο Προεδρικό ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Υποδέχτηκε Μητσοτάκη ο Χριστοδουλίδης: Στο Προεδρικό ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Στις οκτώ παρά τέταρτο έφτασε στο προεδρικό Μέγαρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον ξενάγησε στην έκθεση «Νήματα», που συμβολίζει την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εσιβολή. Συνεχής ενημέρωση πιο κάτω: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top