Σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Παλαιοχώρας Χανίων - Σημαντικό ότι σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή, λέει ο Χουλιάρας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Παλαιοχώρας Χανίων - Σημαντικό ότι σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή, λέει ο Χουλιάρας

Νέα σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε ένα λεπτό μετά τις 7 το πρωί σήμερα νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η δόνηση καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή 59 km νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας Χανίων με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 17,2 km.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία αν και η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νομό Χανίων δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση σημειώθηκε και το απόγευμα του Σαββάτου στην ίδια περιοχή της τάξεως των 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο και διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα προκειμένου να δουν αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ο σεισμός όπως είπε χαρακτηρίζεται σχετικά επιφανειακός αλλά το εστιακό του βάθος αλλά και το γεγονός ότι σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή ήταν σημαντικό, όπως είπε διαφορετικά θα γοινόταν πιο αισθητός.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναγνωρίζεται η δουλειά της Κυπριακής Προεδρίας για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Αναγνωρίζεται η δουλειά της Κυπριακής Προεδρίας για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Στη συζήτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Παρασκευή για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο καταγράφηκε «σαφής αναγνώριση» της δουλειάς που επιτέλεσε η Κυπριακή Προεδρία σε έναν από τους πιο δύσκολους και πολιτικά απαιτητικούς φακέλους της Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE