ΚΟΙΝΩΝΙΑ

CMC: Είχαμε τερματίσει τη σύμβαση με κοινοπραξία VPSM για τη προβλήτα

CMC: Είχαμε τερματίσει τη σύμβαση με κοινοπραξία VPSM για τη προβλήτα

Η κοινοπραξία για την κατασκευή του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου CMC με νέα σημερινή της ανακοίνωση υποστηρίζει ότι είχε τερματίσει από τον περασμένο Μάρτιο τη σύμβαση που είχε με την κοινοπραξία υπεργολάβων VPSM (Multimarine, Spanopoulos) για έργα που αφορούσαν στην προβλήτα του τερματικού, με τις τσιμεντένιες κατασκευές να βρίσκονται μόνο στο 40% έξι μήνες μετά το πέρας του συμβατικού χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των εργασιών.

Η κοινοπραξία, εξέδωσε την ανακοίνωση στον απόηχο των δημοσιευμάτων ότι η ΕΤΥΦΑ σκοπεύει να ολοκληρώσει το έργο αξιοποιώντας τους υπεργολάβους που χρησιμοποιούσε η κινεζική κοινοπραξία, μετά τον μονομερή τερματισμό της ευρύτερης σύμβασης από την CMC.

Στην ανακοίνωσή της, η κοινοπραξία σημειώνει ότι η σύμβαση με την κοινοπραξία VPSM, με επικεφαλής την Multimarine και συνεργάτη τη Spanopoulos, για την κατασκευή της τσιμεντένιας υπερκατασκευής της προβλήτας, συνήφθη τον Νοέμβριο του 2022 με ορίζοντα ολοκλήρωσης της προβλήτας τις 30 Σεπτεμβρίου του 2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τερματισμός με την VPSM έγινε τον Μάρτιο του 2024, λόγω συνεχούς απουσίας επιδόσεων, έργων που ήταν κάτω από τα πρότυπα και συνεπώς απορριπτέα, καθώς και αδικαιολόγητες επιπρόσθετες απαιτήσεις για την κατασκευή των έργων και σημαντικές καθυστερήσεις, οι οποίες «αποδίδονταν μόνο στις επιδόσεις της Multimarine».

«Παρόλο που η απόδοση της Σπανόπουλος ήταν θετική με ταχεία κινητοποίηση εξοπλισμού και πόρων, η επικεφαλής (της κοινοπραξίας) απέτυχε να εκπληρώσει όλα τα συμβατικά ορόσημα», υποστηρίζει η CMC.

Σημειώνει μάλιστα ότι τον Μάρτιο του 2024, μετά την άρση της αναστολής των εργασιών και έξι μήνες μετά το πέρας του συμβατικού χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των εργασιών, η Multimarine κατασκεύασε μόνο το 40% των τσιμεντένιων κατασκευών που σχετίζονταν με την προβλήτα, εκ των οποίων η πλειοψηφία των έργων δεν πληρούσαν τα ποιοτικά κυπριακά και ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Αυτό δεν άφησε στην CMC άλλη επιλογή πέραν του τερματισμού της σύμβασης με την VPSM», αναφέρει η κινεζική κοινοπραξία η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με απαιτήσεις από την VPSM η οποία αξιώνει «αύξηση της τιμής πέραν του 300% για έργα που η VPSM ανέλαβε συμβατικά να εκτελέσει».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πόλος έλξης η Κύπρος: «Απογειώθηκε» ο τουρισμός τον Ιούνη – Οι χώρες που μας προτίμησαν και οι κυριότεροι λόγοι

• Μονογονιός με λευχαιμία: Μεγάλο μέρος της φαρμακευτικής αγωγής δεν καλύπτεται από το ΓΕΣΥ - Συγκινητική ανταπόκριση από πολίτες

• Πήρε σβάρνα παραλίες και έκλεβε νεαρός: Πώς «κάηκε» και έφτασαν στη σύλληψη του

• Αναλυτικά ο καιρός: Καμίνι η Κύπρος με κίτρινη προειδοποίηση - Μέχρι πού θα φτάσει η θερμοκρασία

• Ευρυδίκη: Συγκλονίζει το νέο της τραγούδι για την επέτειο της εισβολής - Ακούστε το



Έτοιμος για τολμηρές αποφάσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Ποια μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Έτοιμος για τολμηρές αποφάσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Ποια μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Κρίσιμους και δύσκολους μήνες χαρακτήρισε τους επόμενους μήνες για το κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, για καταδίκη της τουρκικής εισβολής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top