ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέρεψαν τα φράγματα - Στο 36,8% η πληρότητα εν μέσω καύσωνα

Στέρεψαν τα φράγματα - Στο 36,8% η πληρότητα εν μέσω καύσωνα

Στο 36,8% υποχώρησε η πληρότητα των φραγμάτων σε όλη την Κύπρο, εν μέσω των συνθηκών παρατεταμένου καύσωνα που μαστίζει το νησί, αλλά και της περιορισμένης ροής νερού που καταγράφηκε κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Υδάτων, στις 19 Ιουλίου, η συνολική αποθηκευμένη ποσότητα νερού ήταν 107 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ή 36,8% του συνολικής χωρητικότητας των φραγμάτων, σε σύγκριση με 176,6 εκατ. κυβικά μέτρα ή 60.7% που ήταν η αντίστοιχη περσινή.

Τη χαμηλότερη πληρότητα παρουσίαζαν στις 19 Ιουλίου τα φράγματα της Λευκωσίας με 29,8% έναντι 76,3% της αντίστοιχης της περσινής, ενώ τα φράγματα του Νοτίου Αγωγού (περιλαμβανομένου του Κούρη, του μεγαλύτερου φράγματος της Κύπρου) παρουσίαζαν ολική πληρότητα στο 33,8% σε σύγκριση με 56,5% της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η ολική πληρότητα στα τέσσερα φράγματα της Χρυσοχού ανερχόταν στις 19 Ιουλίου 41,1% σε σύγκριση με 64,6% της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ στα φράγματα της Πάφου η πληρότητα ανερχόταν στο 43,5% σε σύγκριση με 69,8% της αντίστοιχης περσινής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Υδάτων, η εισροή νερού από την 1 Οκτωβρίου 2023 (έναρξη υδρολογικού έτους) μέχρι και τις 19 Ιουλίου περιοριζόταν στα 24,5 εκατ. κυβικά μέτρα, σε σύγκριση 48,77 εκατ., που ήταν η εισροή νερού την περίοδο από την 1ην Οκτωβρίου 2022 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής ροής νερού στα φράγματα και κατά συνέπεια στην χαμηλή πληρότητα των φραγμάτων, η κυβέρνηση περιέλαβε στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του κράτους πρόσθετα κονδύλια ύψους €58,1 εκατ. για την αγορά ύδατος και τη λειτουργία μονάδων αφαλατώσεων.

* Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πόλος έλξης η Κύπρος: «Απογειώθηκε» ο τουρισμός τον Ιούνη – Οι χώρες που μας προτίμησαν και οι κυριότεροι λόγοι

• Μονογονιός με λευχαιμία: Μεγάλο μέρος της φαρμακευτικής αγωγής δεν καλύπτεται από το ΓΕΣΥ - Συγκινητική ανταπόκριση από πολίτες

• Πήρε σβάρνα παραλίες και έκλεβε νεαρός: Πώς «κάηκε» και έφτασαν στη σύλληψη του

• Πέθανε Κύπριος συγγραφέας - Τα συγκινητικά λόγια του γιου του

• Ευρυδίκη: Συγκλονίζει το νέο της τραγούδι για την επέτειο της εισβολής - Ακούστε το



Έτοιμος για τολμηρές αποφάσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Ποια μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Έτοιμος για τολμηρές αποφάσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Ποια μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Κρίσιμους και δύσκολους μήνες χαρακτήρισε τους επόμενους μήνες για το κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, για καταδίκη της τουρκικής εισβολής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top