ΔΙΕΘΝΗ

Βιέννη: Επεισόδια και συλλήψεις καθώς διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν συγκέντρωση ακροδεξιών

Βιέννη: Επεισόδια και συλλήψεις καθώς διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν συγκέντρωση ακροδεξιών

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βιέννη καθώς η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές που προσπαθούσαν να διακόψουν πορεία εκατοντάδων ακροδεξιών. Περισσόετρα από 50 άτομα συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που φορτίζουν το κλίμα ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, στην Αυστρία με αναμενόμενη την άνοδο της ακροδεξιάς.

Αντιφασιστικές ομάδες και αριστερά πολιτικά κόμματα είχαν καλέσει σε διαμαρτυρίες ενάντια σε μια διαδήλωση και πορεία από ακροδεξιούς στο κέντρο της Βιέννης με το σύνθημα «επαναμετανάστευση» ( remigration) που χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει τη μαζική επιστροφή των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Εκατοντάδες αξιωματικοί αναπτύχθηκαν για να κρατήσουν χώρια τις αντίπαλες ομάδες.

Άλλοι 10 συνελήφθησαν όταν μασκοφόροι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τα τζάμια ενός περιπολικού έσπασαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Gehard Karner προειδοποίησε για διώξεις «είτε διαπράττονται από αριστερούς ή δεξιούς εξτρεμιστές ή άλλους εχθρούς της δημοκρατίας».

Η Αυστρία πηγαίνει στις κάλπες στις 29 Σεπτεμβρίου. Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας κέρδισε οριακά το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πολιτικοί από αριστερά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων – του σημερινού εταίρου συνασπισμού των συντηρητικών – και των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών προειδοποιούν ότι μια κυβέρνηση που περιλαμβάνει το Κόμμα της Ελευθερίας θα ενθάρρυνε τον εθνικό διχασμό.

Πηγή: Associated Press/ertnews

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πόλος έλξης η Κύπρος: «Απογειώθηκε» ο τουρισμός τον Ιούνη – Οι χώρες που μας προτίμησαν και οι κυριότεροι λόγοι

• Μονογονιός με λευχαιμία: Μεγάλο μέρος της φαρμακευτικής αγωγής δεν καλύπτεται από το ΓΕΣΥ - Συγκινητική ανταπόκριση από πολίτες

• Πήρε σβάρνα παραλίες και έκλεβε νεαρός: Πώς «κάηκε» και έφτασαν στη σύλληψη του

• Πέθανε Κύπριος συγγραφέας - Τα συγκινητικά λόγια του γιου του

• Ευρυδίκη: Συγκλονίζει το νέο της τραγούδι για την επέτειο της εισβολής - Ακούστε το



Έτοιμος για τολμηρές αποφάσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Ποια μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Έτοιμος για τολμηρές αποφάσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Ποια μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Κρίσιμους και δύσκολους μήνες χαρακτήρισε τους επόμενους μήνες για το κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, για καταδίκη της τουρκικής εισβολής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top