LIKE ONLINE

Πώς δημιουργήθηκαν τα πρώτα πατατάκια από έναν… απαιτητικό πελάτη

Πώς δημιουργήθηκαν τα πρώτα πατατάκια από έναν… απαιτητικό πελάτη

Τα πατατάκια αποτελούν αγαπημένη παρασπονδία μικρών και μεγάλων. Πώς όμως φτάσαμε στο σήμερα που υπάρχουν δεκάδες γεύσεις και πώς πρωτοεμφανίστηκε αυτό το σνακ;

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία καθώς πριν από περισσότερα από 100 χρόνια και συγκεκριμένα το 1853, ένας κάπως απαιτητικός εκκεντρικός πελάτης επισκεπτόταν συνεχώς ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Κάθε φορά ο πελάτης αυτός παράγγελνε πατάτες τηγανητές αλλά διαμαρτυρόταν για το μέγεθος, τη γεύση, την τραγανότητά τους.

Αφού όμως αυτές οι συνεχείς απαιτήσεις του ποτέ δεν ικανοποιούνταν ο ίδιος έκανε παράπονα ότι δεν του φέρνουν αυτό που έχει φανταστεί. Μέχρι τη στιγμή που ο σεφ George Crum, μετά από αμέτρητες προσπάθειες να τον ευχαριστήσει, αποφάσισε να κόψει τις πατάτες σε αρκετά λεπτές φέτες και να τις τηγανίσει. Κάπως έτσι, γεννιούνται τα πρώτα πατατάκια και από τότε έγιναν τα αγαπημένα εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Δυσκολεύουν το έργο οι ισχυροί άνεμοι

• Καταγγέλλουν τον Φειδία για τα «απαξιωτικά» λόγια του – Ζητούν να απολογηθεί στην κάθε μάνα, σύζυγο, αδερφό και παιδί αγνοουμένου

• Παγκύπριες: Προτιμούν το εξωτερικό οι πρωτεύσαντες – Οι πρώτες δηλώσεις τους – Δείτε βίντεο

• «Φεγγάρι του Ελαφιού»: Εντυπωσιακές εικόνες από την εντυπωσιακή Πανσέληνο Ιουλίου – Πόσο θα διαρκέσει



ΠτΔ: « Οι δηλώσεις Ερντογάν αντικατοπτρίζουν την αδυναμία Τουρκίας για τις θέσεις της»

ΠτΔ: « Οι δηλώσεις Ερντογάν αντικατοπτρίζουν την αδυναμία Τουρκίας για τις θέσεις της»

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αντικατοπτρίζουν την αδυναμία που έχει η Τουρκία σε διεθνές επίπεδο, και όχι μόνο, για να περάσει τις απαράδεκτες θέσεις της, δήλωσε τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στο Κυπριακό Μουσείο, όπου έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης των επαναπατρισθέντων αρχαιολογικών και εκκλησιαστικών αντικειμένων από το Μόναχο, που είχαν κλαπεί και εξαχθεί παράνομα από την κατεχόμενη Κύπρο από τον αρχαιοκάπηλο Aydin Dikmen και κρατούνταν από τις Γερμανικές αρχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top