Ασύλληπτο περιστατικό στην Ελλάδα: Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με… έγκαυμα στο πόδι – Ο λόγος

Ασύλληπτο περιστατικό στην Ελλάδα: Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με… έγκαυμα στο πόδι – Ο λόγος

Ασθενής μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με έγκαυμα στο αριστερό του πόδι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη σωματική βλάβη φαίνεται πως προκάλεσε μία ελαττωματική θερμαινόμενη κουβέρτα, που τοποθετήθηκε στον νεαρό ασθενή, όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε ότι κρύωνε.

Καταδικάστηκαν τρία άτομα

Η υπόθεση διαδραματίστηκε σε ιδιωτική κλινική το 2019 και οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για σωματική βλάβη από συγκλίνουσα αμέλεια τον αναισθησιολόγο, τον υπεύθυνο της τεχνικής υπηρεσίας της κλινικής και το νομικό της εκπρόσωπο. Σε καθέναν απ' αυτούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, ενώ το δικαστήριο με την ίδια απόφαση αθώωσε τέσσερα άτομα που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη, και μεταξύ αυτών τον χειρουργό γιατρό, δύο νοσηλευτές και τον νομικό εκπρόσωπο της εταιρίας εμπορίας της θερμαινόμενης κουβέρτας.

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο δέχθηκε ότι η συγκεκριμένη συσκευή δεν λειτούργησε ορθά, λόγω χρήσης ενός ακατάλληλου εξαρτήματος, με συνέπεια να ανεβάσει θερμοκρασία στους 54 βαθμούς προκαλώντας το έγκαυμα στον τότε 22 ετών ασθενή.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE