ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου

Ο παρατεταμένος καύσωνας, η ακρίβεια στην αγορά, ο προεκλογικός αγώνας στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματα των φετινών Παγκυπρίων Εξετάσεων, το ζήτημα του τερματικού φυσικού αερίου στο Βασιλικό και η επιστροφή αρχαιοτήτων που είχε κλέψει ο αρχαιοκάπηλος Αϊντίν Ντικμέν είναι τα κύρια θέματα στον σημερινό Τύπο.

Οι εφημερίδες προβάλλουν ακόμη τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για εμμονή της Τουρκίας σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο καθώς και τη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη για προτεραιοποίηση του Κυπριακού από τον ΟΗΕ.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Η Κύπρος σε κλοιό καύσωνα», έχει ως κύριο θέμα της την κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε για σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας, καθώς και την κόκκινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Δασών. Αλλού αναφέρεται σε δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος ανέφερε ότι το Κυπριακό έχει πλέον προτεραιοποιηθεί στον ΟΗΕ με την προσωπική φροντίδα του ΓΓ του ΟΗΕ. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι "όλως αιφνιδίως" υπεγράφη η οριζόντια συμφωνία για καταβολή αυξήσεων 1,5% στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κίνδυνος-θάνατος ο παρατεταμένος καύσωνας», αναφέρει ότι η Κύπρος μετρά ήδη τρεις νεκρούς από θερμοπληξία, ενώ τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών γεμίζουν με περιστατικά θερμικής εξάντλησης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ότι η εμμονή του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο αποτελεί αδυναμία της Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι 12 μαθητές πέτυχαν το απόλυτο "20" στις Παγκύπριες Εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύθηκαν χθες.

«Θανατηφόρος καύσωνας», τιτλοφορεί ο «Φιλελεύθερος» το κύριό του θέμα, και γράφει ότι ο καύσωνας χτυπά αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να νοσηλευθούν πάνω από 15. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επίσημη επιστροφή στην Κύπρο 60 αρχαιοτήτων που είχε κλέψει ο Τούρκος αρχαιοκάπηλος Αϊντίν Ντικμέν και οι οποίες κρατούνταν στο Μόναχο από το 1997. Αλλού γράφει ότι στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις ο μέσος όρος στο μάθημα των Νέων Ελληνικών πέρασε το 11.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Οι καταναλωτές φωνάζουν για την ακρίβεια και δεν τους ακούει κανείς», γράφει ότι απουσιάζουν οι έλεγχοι στην αγορά και ότι έχουν αυξηθεί τα παράπονα κατά 75,58%. Αλλού αναφέρει ότι "το ΑΚΕΛ απαιτεί πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου του τερματικού φυσικού αερίου στο Βασιλικό". Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεκάδες νέοι και νέες εξασφάλισαν θέση στα ΑΕΙ της Κύπρου και στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Η Χάρις κινείται γοργά για να κλειδώσει το χρίσμα για την προεδρική υποψηφιότητα», αναφέρεται στην απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από τον προεκλογικό αγώνα στις ΗΠΑ και στην έλευση της Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιας των Δημοκρατικών. Αλλού αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν έπρεπε να είχε ανατεθεί στη κινεζική κοινοπραξία CMC το έργο της ανέγερσης του τερματικού φυσικού αερίου στο Βασιλικό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από τα κατεχόμενα και βρίσκονταν στο εξωτερικό επέστρεψαν στην Κύπρο και εκτίθενται στο Κυπριακό Μουσείο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εντοπίστηκε νεκρός τουρίστας στην Πάφο – Φαίνεται να έπεσε από το μπαλκόνι ξενοδοχείου

• Η κατάσταση της υγείας των τριών γυναικών που νοσηλεύονται - «Η θερμοπληξία δεν κάνει διακρίσεις»

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Ήταν φροντιστής δωματίου ο 28χρονος που ασχολείτο με χημικές αντιδράσεις - Όσα ερευνά η Αστυνομία

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»

• ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε στο κεφάλι 36χρονη με σχιζοφρένεια επειδή φοβήθηκε ότι θα του ρίξει βραστό νερό



Ευθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ευθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ενώ η Άγκυρα δια του Ταγίπ Ερντογάν τεντώνει το σχοινί σε ότι αφορά τις απαράδεκτες αξιώσεις στο κυπριακό στρέφοντας τα πυρά και προς τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, Αθήνα και Λευκωσία φαίνεται να ευθυγραμμίζονται πλήρως, σε ότι αφορά στα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top