Έλεος! Η αρχαία Αψίδα του Θριάμβου ανατινάχθηκε από τους τζιχαντιστές

Έλεος! Η αρχαία Αψίδα του Θριάμβου ανατινάχθηκε από τους τζιχαντιστές

O επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Συρίας είπε πως πως πηγές στην Παλμύρα επιβεβαίωσαν πως η Αψίδα Θριάμβου, ένα κόσμημα στην εξαιρετική συλλογή ερειπίων στην κεντρική πόλη της Συρίας, είχε ανατιναχθεί

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν την Αψίδα Θριάμβου, ένα σημαντικό μνημείο στη Ρωμαϊκή πόλη Παλμύρα, χρονολογίας πάνω από 2.000 ετών, τόνισε την Κυριακή ο επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Συρίας.

Ο Μάμουν Αμπντελκαρίμ είπε στο Ρόιτερς πως πηγές στην Παλμύρα επιβεβαίωσαν πως η Αψίδα Θριάμβου, ένα κόσμημα στην εξαιρετική συλλογή ερειπίων στην κεντρική πόλη της Συρίας που βρίσκεται μέσα σε μια όαση, είχε ανατιναχθεί.

Οι τζιχαντιστές, που ανατίναξαν ναούς στο χώρο ο οποίος θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από τα Ηνωμένα Έθνη, ελέγχουν τη πόλη από τον Μάιο και έχουν ανατινάξει και άλλα μνημεία και ιστορικά κτίρια, τα οποία θεωρούν ιερόσυλα.

Πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Χριστοδουλίδης: Μοιράζει την σύνταξη του σε έξι ιδρύματα- Για όσο ασκεί το Προεδρικό αξίωμα

Νίκος Χριστοδουλίδης: Μοιράζει την σύνταξη του σε έξι ιδρύματα- Για όσο ασκεί το Προεδρικό αξίωμα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφορικά με την ψήφιση, την υπογραφή και τη δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας του «περί της Δυνατότητας Αποποίησης Σύνταξης Νόμος του 2025».

BEST OF TOTHEMAONLINE