ΔΙΕΘΝΗ

Καταγγελία κατά FIFA στην Κομισιόν από FIFPRO Europe-European Leagues

Καταγγελία κατά FIFA στην Κομισιόν από FIFPRO Europe-European Leagues

Σε επίσημη καταγγελία κατά της FIFA προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το διεθνές ημερολόγιο αγώνων στη βάση του δίκαιου ανταγωνισμού, προχωρούν από κοινού FIFPRO Europe και European Leagues.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, εδώ και χρόνια, τα εγχώρια πρωταθλήματα και οι σύνδεσμοι παικτών έχουν επανειλημμένα παροτρύνει τη FIFA να αναπτύξει μια σαφή, διαφανή και δίκαιη διαδικασία όσον αφορά το διεθνές ημερολόγιο αγώνων, σημειώνοντας πως το τελευταίο επίσημο αίτημα στάλθηκε πριν από το Συνέδριο της FIFA τον Μάιο του 2024. Δυστυχώς, αναφέρει ο ΠΑΣΠ, η FIFA αρνείται συνεχώς να συνεργαστεί με τα εθνικά πρωταθλήματα και τις ενώσεις παικτών.

Επισημαίνεται ότι το διεθνές ημερολόγιο αγώνων πλέον κινδυνεύει από κορεσμό ενώ έχει καταστεί μη βιώσιμο για τα εθνικά πρωταθλήματα και επικίνδυνο για την υγεία των παικτών. Οι αποφάσεις της FIFA τα τελευταία χρόνια «ευνοούν σταθερά τα δικά της εμπορικά συμφέροντα ενώ παραμέλησε τις ευθύνες της ως διοικητικό όργανο βλάπτοντας τα οικονομικά συμφέροντα των εθνικών πρωταθλημάτων και την ευημερία των παικτών», αναφέρεται.

Τονίζεται πως «η νομική δράση είναι πλέον μονόδρομος» για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τις ενώσεις παικτών προς την προστασία του ποδοσφαίρου και των εργαζομένων από τις μονομερείς, όπως τις χαρακτηρίζει, αποφάσεις της FIFA.

Η καταγγελία εξηγεί ότι η συμπεριφορά της FIFA «παραβιάζει τη νομοθεσία ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνιστά κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η FIFA έχει διπλό ρόλο ως η «de facto μονοπωλιακή παγκόσμια ρυθμιστική αρχή και ως διοργανώτρια αρχή». Αυτό, προστίθεται, δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων, κάτι το οποίο, σύμφωνα με την πρόσφατη νομολογία της ΕΕ, απαιτεί από τη FIFA να ασκεί τις ρυθμιστικές της λειτουργίες με τρόπο διαφανή, αντικειμενικό, χωρίς διακρίσεις και αναλογικά, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία θα υποβληθεί επίσημα από την ευρωπαϊκή ένωση ποδοσφαιριστών (FIFPRO Europe), την ένωση ευρωπαϊκών εγχώριων πρωταθλημάτων (European Leagues) και τη LaLiga, έρχεται να προστεθεί στην προσφυγή που πραγματοποίησαν τον Ιούνιο οι ενώσεις ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA), της Γαλλίας (UNFP) και της Ιταλίας (AIC) στο εμπορικό δικαστήριο των Βρυξελλών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, με θέμα την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης για το 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top