ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μειώθηκαν τα θανατηφόρα – Από 110 το 1960, σε 34 το 2023

Μειώθηκαν τα θανατηφόρα – Από 110 το 1960, σε 34 το 2023

Μείωση στον αριθμό θανατηφόρων συγκρούσεων παρουσιάζουν στοιχεία από το 1960 μέχρι το 2023.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μεταφορών, σαφέστατη μείωση στον αριθμό θανάτων από οδικές συγκρούσεις καταδεικνύει η καταγραφή τους, από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 έως και το 2023. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζουν σημαντική μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων, δείχνοντας θετικές τάσεις για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται συνεχής μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια, με το 2023 να σημειώνει τον μικρότερο αριθμό θανατηφόρων συγκρούσεων από το 1960. Αυτό υποδηλώνει μια θετική τάση προς ασφαλέστερο οδικό δίκτυο.

Επιπλέον, σημειώνεται βελτίωση της οδικής ασφάλειας, καθώς η μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η εισαγωγή νέων κανόνων οδικής ασφάλειας, η βελτίωση των υποδομών, οι εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού, η αυστηρότερη επιβολή των κανόνων κυκλοφορίας και η αύξηση των ελέγχων.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καλεί όλους τους πολίτες να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή και να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Η ασφάλεια στους δρόμους είναι ευθύνη όλων μας, και η συνεργασία όλων των οδηγών είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της μείωσης των ατυχημάτων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, από την αρχή της καταγραφής των στοιχείων το 1960, είχαν σημειωθεί 110 θανατηφόρες συγκρούσεις, ενώ το 2023 σημειώθηκαν 34. Ταυτόχρονα, η μείωση των θανατηφόρων παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην περίοδο των 64 χρόνων, παρ’ όλα αυτά οι αριθμοί ξεκίνησαν την καθοδική πορεία ξεκινώντας από το 2004 μέχρι το 2023.

Δείτε τον πίνακα

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»



Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top