ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, με θέμα την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης για το 2024.

Σε αναφορές του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Σώματος, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα εξεταστεί η πρόοδος για «τις δράσεις που ανακοινώσαμε στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο πλαίσιο της λογοδοσίας που υποσχεθήκαμε στον κυπριακό λαό.

Ξεκινήσαμε τούτο τον θεσμό της ετήσιας παρουσίασης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης, τολμήσαμε στην ουσία να εκτεθούμε λέγοντας στην αρχή του χρόνου τι θα κάνουμε, άρα, ο κυπριακός λαός μπορεί να δει όλα αυτά που υποσχεθήκαμε αν τα κάναμε στο τέλος του χρόνου.

Αυτή είναι η τρίτη συνεδρίαση που αφιερώνουμε αποκλειστικά στις 88 δράσεις. Θέλω να δω ποιες παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί από αυτά που αναφέραμε, ποια είναι  κοντά στην ολοκλήρωση και ποια βλέπουμε ότι έχουν απόκλιση για να λάβουμε αποφάσεις σήμερα.

Επίσης, για αυτά που θέλουν νομοθετική ρύθμιση και πρέπει να πάνε στη Βουλή, πάλι πρέπει να το γνωρίζουμε για να αποταθούμε και στη Βουλή αν εστάλησαν και δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή και ποια βρίσκονται, επίσης, στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Επαναλαμβάνω, στις 29 Ιανουαρίου ανακοινώσαμε 88 δράσεις. Παράλληλα, είδα προετοιμαζόμενος για το Υπουργικό Συμβούλιο, ότι υπάρχουν πολλές άλλες δράσεις, πέραν από τις 88, που προέκυψαν στη πορεία και τις οποίες προωθήσαμε και υλοποιήσαμε. Άρα, θέλω και για αυτές να ρωτήσω και να αναφερθώ, αλλά και σε όποιες άλλες οι οποίες προκύπτουν στην πορεία.

Να ξεκινήσω συγκεκριμένα μία - μία δράση. Ο κάθε Υπουργός που τον αφορά να μου λέει πού βρισκόμαστε - έχω το σημείωμα που ετοιμάστηκε με τη δική σας συνεισφορά - ειδικότερα για τις πολιτικές σε σχέση με αυτά που ανακοινώσαμε στις 29 Ιανουαρίου, που θυμίζω τα ανακοίνωσα πάλι μετά από συζήτηση μαζί σας. Θα δούμε πού παρουσιάζεται απόκλιση από την ημερομηνία υλοποίησης για να βρούμε τον τρόπο να υλοποιηθούν.

Την 1η Μαρτίου 2025 που συμπληρώνεται και το δεύτερο έτος διακυβέρνησης, θα παρουσιάσουμε τι κάναμε και στις αρχές του 2025 θα παρουσιάσουμε τον προγραμματισμό μας για το 2025. Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top