ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έρευνας του ιταλικού πλοίου ανοικτά της Κάσου

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έρευνας του ιταλικού πλοίου ανοικτά της Κάσου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ιταλικού πλοίου levoli Relume στα διεθνή ύδατα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου.

Το πλοίο, που πραγματοποιεί έρευνες βυθού για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, είχε βρεθεί στο επίκεντρο μίας νέας έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την Άγκυρα να στέλνει στην περιοχή πολεμικά πλοία.

Ο ΑΔΜΗΕ, φορέας υλοποίησης του Έργου Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης 3.10.2 ανακοινώνει ότι το πλοίο «Ievoli Relume» της ιταλικής εταιρείας NextGeo, που διενεργεί για λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας Nexans, έρευνες βυθού για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, ολοκλήρωσε τις εργασίες στα διεθνή ύδατα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Εκτός συζήτησης τίθεται πλέον το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση Σάντη, με το Υπουργικό Συμβούλιο να αποσύρεται από οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή στην ανακριτική διαδικασία, ενώ τα πορίσματα της Europol, αναμένονται άμεσα, ακόμη και εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές για το θέμα, το FBI βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Αστυνομία.

BEST OF TOTHEMAONLINE