ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο Χριστόφορος Χριστοφόρου - «Κάποιοι άνθρωποι είναι σπάνιοι και αναντικατάστατοι» - Θλίψη στην Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Πέθανε ο Χριστόφορος Χριστοφόρου - «Κάποιοι άνθρωποι είναι σπάνιοι και αναντικατάστατοι» - Θλίψη στην Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Ανείπωτη θλίψη σε συγγενείς, φίλους καθώς και στην Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών προκάλεσε ο θάνατος του Χριστόφορου Χριστοφόρου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στον επικήδειο του, ο Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Μάριος Στυλιανού, ο οποίος αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Κάποιοι άνθρωποι είναι με άλφα κεφαλαίο. Κάποιοι άνθρωποι είναι σπάνιοι και αναντικατάστατοι».

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση:

Η Προοδευτική αποχαιρετά το ιστορικό της στέλεχος, Χριστόφορο Χριστοφόρου

Επικήδειος λόγος του προέδρου της Προοδευτικής Μάριου Στυλιανού (22/07/224)

Αποχαιρετούμε σήμερα για το «ύστατο» ταξίδι, με οδύνη και σεβασμό, έναν ξεχωριστό άνθρωπο, έναν σεμνό αγωνιστή, μία φωτεινή προσωπικότητα: τον Χριστόφορό μας. Έναν αληθινό Προοδευτικάριο, που με το πάθος, την αφοσίωση και τη μαχητικότητά του, άφησε ανεξίτηλο σημάδι στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Κάποιοι άνθρωποι είναι με άλφα κεφαλαίο. Κάποιοι άνθρωποι είναι σπάνιοι και αναντικατάστατοι. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, των οποίων η πορεία ορίζει και διαμορφώνει τον κόσμο γύρω μας. Ένας τέτοιος άνθρωπος  ήταν ο Χριστόφορος. Ένας άνθρωπος που διάλεξε τη δύσκολη πλευρά, να πορευτεί όχι με το ρεύμα αλλά με πυξίδα τα ιδανικά για μια δικαιότερη κοινωνία και για μια πιο ανθρώπινη Παιδεία. 

Χαρακτηριστική ήταν και η πρόσφατη αναφορά του, τον περασμένο Ιανουάριο, στην ομιλία του για τα 30χρονα της Προοδευτικής: «Το να είσαι αριστερός», σημείωσε, «δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να ξέρεις πως για αυτή σου την επιλογή θα έρθει η στιγμή να πληρώσεις το τίμημα. Όμως δεν πουλήσαμε την ιδεολογία μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν».

Ο Χριστόφορος πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών το 1993, αναμίχθηκε ενεργά στον διδασκαλικό συνδικαλισμό και υπηρέτησε επί σειράν ετών ως Μέλος της Γραμματείας της ΠΟΕΔ. Υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος του λαϊκού κινήματος, άνθρωπος με έντονη κοινωνική δράση και αναγνώριση, για δεκαετίες πρωτοπόρος συνδικαλιστής και εξαιρετικός δάσκαλος.

Ήταν ένας άνθρωπος δυναμικός και δραστήριος, αεικίνητος και ακούραστος, πάντα πρόθυμος να προσφέρει στην Κίνησή του και στους συναδέλφους του. Ήταν πολλά περισσότερα από έναν απλό συνδικαλιστή. Ήταν μια πηγή έμπνευσης, ένας ηγέτης που στάθηκε δίπλα στους συναδέλφους του σε κάθε δύσκολη στιγμή. Με την ανυποχώρητη στάση του και την αταλάντευτη πίστη του στις αξίες της αριστεράς, πάλεψε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Αφήνει πίσω του ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα, με το πάθος και την αφοσίωσή του στην Προοδευτική και στην προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου και την ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

Η πορεία του στον συνδικαλιστικό αγώνα ήταν γεμάτη από θυσίες και αφοσίωση. Ποτέ δεν δίστασε να σταθεί μπροστάρης στις διεκδικήσεις για καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαιότερη κοινωνία. Ήταν πάντα εκεί, πρόθυμος να δώσει τον αγώνα του, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο Χριστόφορος, μάς δίδαξε ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι διαρκής και αδιάκοπος. Μας έδειξε ότι πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, να παλεύουμε για το δίκαιο, ακόμα κι όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες.

Σήμερα, πρέπει να θυμόμαστε το παράδειγμά του. Να συνεχίσουμε τον αγώνα της Προοδευτικής που εκείνος μαζί με άλλους ξεκίνησε τότε, με την ίδια αποφασιστικότητα και θάρρος. Να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα του συνδικαλιστικού αγώνα, τιμώντας τη μνήμη του με τις πράξεις μας.

Αγαπημένε μας Χριστόφορε,

Αυτός ο πλούτος της ύπαρξής σου. Αυτή η δύναμη των ιδεών σου, θα είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος στις μεγάλες και στις μικρές μάχες που έχει μπροστά της η Προοδευτική.

Και γι’ αυτό σου οφείλουμε αποχαιρετώντας σε, ένα τεράστιο ευχαριστώ.

Καλό σου ταξίδι, σύντροφε.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, εξέδρα και κείμενο

                         

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• «Έφυγε» ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος – Η παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top