ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Καμπάνα» 12 ετών σε 19χρονο - Μετέτρεψε την οικία του σε κρύπτη ναρκωτικών

«Καμπάνα» 12 ετών σε 19χρονο - Μετέτρεψε την οικία του σε κρύπτη ναρκωτικών

Μετέτρεψε το σπίτι του σε κρύπτη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών που ήταν έτοιμες για διάθεση στην εγχώρια αγορά.

Ο λόγος για 19χρονο, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή σε υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε ποινή φυλάκισης 12 χρόνων.

Το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε ο 19χρονος διαπράχθηκε στις 17 περασμένου Απριλίου. Έπειτα από αξιολόγηση πληροφορίας, μέλη της ΥΚΑΝ ερεύνησαν με δικαστικό ένταλμα την οικία του νεαρού κατηγορουμένου και σ’ αυτήν, σε διάφορα σημεία, βρέθηκαν δύο κιλά και 700 γραμμάρια μαριχουάνας καθώς και δύο κιλά και 600 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η μεγαλύτερη ποσότητα της κοκαΐνης ήταν κρυμμένη στο σαλόνι του σπιτιού, ενώ οι υπόλοιπες ναρκωτικές ουσίες βρέθηκαν μέσα σε διάφορα συρτάρια της κουζίνας. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η κατασχεθείσα κοκαΐνη ήταν υψηλής καθαρότητας (γύρω στο 87%). Ανακρινόμενος για τις επίδικες ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοικία του, ο 19χρονος, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών, παραδέχθηκε ότι φύλαγε τα ναρκωτικά για λογαριασμό άλλου προσώπου, τον οποίο όμως δεν θέλησε να κατονομάσει στην ΥΚΑΝ.

Ως ελαφρυντικούς παράγοντες κατά την επιμέτρηση της ποινής, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη την παραδοχή του κατηγορουμένου στο δικαστήριο και το νεαρό της ηλικίας του. Αντίθετα, ως ένας σοβαρός επιβαρυντικός παράγοντας λήφθηκε υπόψη η συχνότητα με την οποία παρόμοιες υποθέσεις οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια, με τους δικαστές να τονίζουν την ανάγκη επιβολής αποτρεπτικών ποινών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρχικά για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και η μητέρα του 19χρονου και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Στην πορεία, όμως, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί, καθότι διαφάνηκε πως δεν είχε εμπλοκή.

* Φωτογραφία αρχείου

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• «Έφυγε» ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος – Η παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top