Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

Τα «άνω-κάτω» έφερε το «coolcation», η νέα τάση στα ταξίδια, όπου τουρίστες επιλέγουν να ταξιδέψουν σε λιγότερο παραδοσιακούς και πιο δροσερούς προορισμούς, ώστε να αποφύγουν την ανυπόφορη ζέστη.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Άκης Κελεπέσιης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο ξεκίνησε εδώ και χρόνια, με τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν να κλείνουν διακοπές σε περιόδους που έχει πολύ ζέστη καθώς και σε πολύ ζεστούς προορισμούς.

Ερωτηθείς αν επηρεάστηκε η Κύπρος από την συγκεκριμένη τάση, ο κ. Κελεπέσιης σημείωσε ότι δεν βλέπω άμεσα να έχουμε οποιεσδήποτε επιπτώσεις.

«Δεν θα αλλάξει κάτι απότομα όσο αφορά τους τουριστικούς προορισμούς διότι οι προορισμοί που είναι δροσεροί, όπως η Σκανδιναβία, δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν περισσότερους τουρίστες», πρόσθεσε.

Όπως επεσήμανε, αναμένεται πλέον να έχουμε περισσότερες αφίξεις τουριστών τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο πάρα Ιούλιο και Αύγουστο.

Παράλληλα, ο κ. Κελεπέσιης αναφέρθηκε στην οικονομική πτυχή της συγκεκριμένης τάσης.

«Είναι και θέμα οικονομικό. Όλος αυτός ο κόσμος που πήγαινε στα νησιά, αν αποφασίσει να πάει για παράδειγμα Ελβετία, δεν σημαίνει ότι μπορεί ή ότι έχει την δυνατότητα», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE