ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

Τα «άνω-κάτω» έφερε το «coolcation», η νέα τάση στα ταξίδια, όπου τουρίστες επιλέγουν να ταξιδέψουν σε λιγότερο παραδοσιακούς και πιο δροσερούς προορισμούς, ώστε να αποφύγουν την ανυπόφορη ζέστη.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Άκης Κελεπέσιης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο ξεκίνησε εδώ και χρόνια, με τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν να κλείνουν διακοπές σε περιόδους που έχει πολύ ζέστη καθώς και σε πολύ ζεστούς προορισμούς.

Ερωτηθείς αν επηρεάστηκε η Κύπρος από την συγκεκριμένη τάση, ο κ. Κελεπέσιης σημείωσε ότι δεν βλέπω άμεσα να έχουμε οποιεσδήποτε επιπτώσεις.

«Δεν θα αλλάξει κάτι απότομα όσο αφορά τους τουριστικούς προορισμούς διότι οι προορισμοί που είναι δροσεροί, όπως η Σκανδιναβία, δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν περισσότερους τουρίστες», πρόσθεσε.

Όπως επεσήμανε, αναμένεται πλέον να έχουμε περισσότερες αφίξεις τουριστών τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο πάρα Ιούλιο και Αύγουστο.

Παράλληλα, ο κ. Κελεπέσιης αναφέρθηκε στην οικονομική πτυχή της συγκεκριμένης τάσης.

«Είναι και θέμα οικονομικό. Όλος αυτός ο κόσμος που πήγαινε στα νησιά, αν αποφασίσει να πάει για παράδειγμα Ελβετία, δεν σημαίνει ότι μπορεί ή ότι έχει την δυνατότητα», εξήγησε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παριστάνουν την Επίτροπο Νομοθεσίας - Νέα απάτη μέσω email -Δείτε φωτογραφία

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης



Απαντά για το Βασιλικό η Κυβέρνηση - «Δόθηκαν οδηγίες για πλήρη διερεύνηση γύρω από το θέμα»

Απαντά για το Βασιλικό η Κυβέρνηση - «Δόθηκαν οδηγίες για πλήρη διερεύνηση γύρω από το θέμα»

«H Κυβέρνηση ενημερώθηκε από τον περασμένο Μάρτιο από την Εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έναρξη έρευνας για τις διαδικασίες και συνθήκες ανάθεσης το 2019 του έργου που αφορά τη δημιουργία τερματικού σταθμού εισαγωγής φυσικού αερίου στο Βασιλικό», αναφέρει ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top