ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου

Τα πλάνα της Κυβέρνησης για το τερματικό στο Βασιλικό, το επεισόδιο ανοικτά της Κάσου, η νέα έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου στην Κύπρο, το νέο σύστημα αδειοδότησης ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ και η αίτηση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού για ακύρωση του πορίσματος για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου, είναι τα κύρια θέματα στον Τύπο την Πέμπτη. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης θέματα όπως το Κυπριακό, η συμφωνία ΑΗΚ-CYTA για τους έξυπνους μετρητές, περιβαλλοντικά και θέματα οικονομίας, μεταξύ άλλων.

H «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Plan B στο άγνωστο ο Βασιλικός», γράφει στο κύριο θέμα της για παραδοχή του Υπουργού Ενέργειας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο εναλλακτικό πλάνο. Αλλού αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει ότι η Αθήνα αναμένει και η Λευκωσία διαψεύδει σχέδιο λύσης και παραθέτει δηλώσεις του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έπεσαν οι υπογραφές ΑΗΚ-CYTA για τους έξυπνους μετρητές.

«Οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν άφησαν τη σπίθα να ανάψει», τιτλοφορεί το κύριο θέμα του ο «Πολίτης», και γράφει ότι αποφεύχθηκε θερμό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας στην Κάσο με αφορμή τον Great Sea Interconnector. Αλλού γράφει για νέες συστάσεις στην Κύπρο από την Κομισιόν και ότι επιβάλλονται βελτιώσεις στο Κράτος Δικαίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε παραίτηση του «προεδρικού ξάδελφου» από το διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ, μετά τις επικρίσεις ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ.

Υπό τον τίτλο «Βλέπουν διαφθορά αλλά και βελτίωση», ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο κύριο θέμα του στη νέα έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα θα παραδοθεί Οκτώβριο αντί Αύγουστο λόγω καθυστερήσεων εξαιτίας του καύσωνα. Αλλού γράφει ότι δημιουργούνται ετησίως 985 τόνοι πλαστικών αποβλήτων από τη γεωργία και ότι στόχος είναι 50% ανακύκλωση.

«Δυσλειτουργικό και με προβλήματα το νέο σύστημα αδειοδότησης», τιτλοφορεί η «Χαραυγή» το κύριο θέμα της, και γράφει ότι το ΥΠΕΣ είχε τον χρόνο και την ευθύνη αλλά δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σωστά τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ. Αλλού γράφει ότι πονοκεφαλιάζει η ανάπτυξη με τα δύο νέα γειτονικά mall στην περιοχή ανατολικής Λεμεσού. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σημαντικές αυξήσεις μισθών για τους εργαζόμενους στην οικοδομική βιομηχανία περιλαμβάνει η μεσολαβητική υπουργική πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο «Αμφισβητείται το πόρισμα για δολοφονία του Θανάση», γράφει ότι ο πρώην ιατροδικαστής του Κράτους, Πανίκος Σταυριανός, είχε αποφανθεί ότι ο θάνατος του εθνοφύλακα ήταν αυτοκτονία. Αλλού γράφει ότι κλειδώθηκε ο λογαριασμός στο 'Χ' του Διευθύνων Σύμβουλου του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα μετά από ‘doxing’ - αποκάλυψη δηλαδή πληροφοριών για κάποιο άτομο στο διαδίκτυο - αναφορικά με τον parody λογαριασμό ‘Jho Low’. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ‘τελείωσε το πάρτι’ για το καταστροφικό εργοστάσιο απορριμμάτων Πεντάκωμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος - Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικοδομής

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

• Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του



ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top