ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεπορτάζ Guardian για «μετέωρους» αιτητές ασύλου στη νεκρή ζώνη της Κύπρου

Ρεπορτάζ Guardian για «μετέωρους» αιτητές ασύλου στη νεκρή ζώνη της Κύπρου

Στη δύσκολη καθημερινότητα 53 αιτητών ασύλου που έχουν μείνει «μετέωροι» στη νεκρή ζώνη της Κύπρου αναφέρεται ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως οι άνθρωποι αυτοί, από το Καμερούν, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Σουδάν και το Αφγανιστάν ζουν σε συνθήκες που έχουν χαρακτηριστεί «ανυπόφορες».

Γίνεται αναφορά σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν σε αυτόν τον «καταυλισμό» εκπρόσωποι δυτικών πρεσβειών και στην έκκληση αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών να βρεθεί μία βιώσιμη λύση.

Διατυπώνεται επίσης η κατηγορία κατά της κυπριακής Κυβέρνησης από τον καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Κύπρο, Νίκο Τριμικλινιώτη για «εγκληματική» αντιμετώπιση αυτών των προσφύγων, που συνιστά «κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το δημοσίευμα σχολιάζει πως η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη έχει υιοθετήσει μία όλο και πιο σκληρή στάση στο μεταναστευτικό, ενώ γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά σε «απωθήσεις στη θάλασσα».

Προστίθεται πως σε μια χώρα που είχε καταγράψει τον υψηλότερο κατά κεφαλή αριθμό αιτήσεων ασύλου οι αποτρεπτικές μεταναστευτικές πολιτικές έχουν μειώσει τον αριθμό αυτό, κάτι όμως που δεν έχει αποσοβήσει την πτώση της δημοτικότητας της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος - Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικοδομής

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

• Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του



ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top