ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: «Δεν ξέρω αν αυτό παρερμηνεύτηκε η δήλωσή μου για το Κυπριακό, αναμένουμε σχεδιασμό»

Παύλος Μαρινάκης: «Δεν ξέρω αν αυτό παρερμηνεύτηκε η δήλωσή μου για το Κυπριακό, αναμένουμε σχεδιασμό»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτηση για το πρόσωπο του Έλληνα επιτρόπου και το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η χώρα μας, δήλωσε πως δεν γνωρίζουμε το πρόσωπο και όταν υπάρξει αυτή η απόφαση θα ανακοινωθεί άμεσα. «Έχω την αίσθηση ότι θα είναι ξεκάθαρη η επιλογή του προσώπου. Μένει να δούμε τις τελικές αποφάσεις», πρόσθεσε.

Για την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να καλέσει τα μέλη του να μη συνταγογραφούν, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει αποξενωθεί από καμία επαγγελματική ομάδα και πως η πρωινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας είναι ενθαρρυντική ότι θα υπάρχει σημαντική ανταπόκριση των γιατρών στην έκκληση για βοήθεια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ευχαρίστησε τους γιατρούς για τη συνεισφορά τους, είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στην Κω το οποίο το διαχειρίζεται το υπουργείο Υγείας και πως θα δείξει κατανόηση και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με τον ίδιο στόχο, δηλαδή να μην κλείσουν κλινικές. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως το πιο σημαντικό για την κυβέρνηση είναι να προχωρήσει συνολικά τη μεταρρύθμιση στην υγεία, ενώ είπε πως «αυτό που ονομάστηκε επίταξη και δεν είναι, είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα χρειαστεί».

Σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος από τον Άδωνι Γεωργιάδη, παρέπεμψε σε προηγούμενη απάντησή του και επανέλαβε ότι «η διάταξη αυτή είναι η έσχατη λύση και πιθανόν να μην χρησιμοποιηθεί ούτε τώρα». Όσο για την ψυχική υγεία, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κλεισίματος νοσοκομείων ή ιδιωτικοποιήσεων.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει μετανώσει για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ο κ. Μαρινάκης είπε πως είναι δεδομένο ότι δεν μπορείς να ζυγίσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κυβέρνηση το αποδεικνύει με μια σειρά από δράσεις, χωρίς να είναι αυτό διαπραγματεύσιμο.

Αναφορικά με την έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου, τόνισε πως κατατάσσει την Ελλάδα μεταξύ των 8 χωρών που έχουν συμμορφωθεί με το σύνολο των προηγούμενων συστάσεων. «Έχεις κάθε λόγο να είσαι ικανοποιημένος. Η έκθεση αυτή δεν αφορά μία ή δύο υποκατηγορίες, αλλά το σύνολο των παρεμβάσεων για περαιτέρω βελτίωση στο κράτος δικαίου και στην ελευθερία του Τύπου. Έχει πάρα πολύ πλάκα η αμηχανία κάποιων μέσων που υπερασπίστηκαν τους συκοφάντες της χώρας. Φτάσανε στο σημείο να πάρουν κομμάτια που δεν αφορούσαν τα πορίσματα της έκθεσης και να τα εμφανίσουν ως μέρος της. Αυτή η απελπισία ενισχύει πόσο επιτυχής ήταν για τη χώρα η έκθεση. Κοινοί συκοφάντες που λέγανε ψέματα για τη χώρα τους. Η εικόνα είναι καλή συνολικά για την Ελλάδα και είναι απάντηση γιατί είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να κρίνει το κράτος δικαίου», υπογράμμισε.

Για τα περί καταστροφής στοιχείων επικοινωνίας του Γιώργου Καραϊβάζ, απάντησε πως αυτό αφορά υπό διερεύνηση δικαστική υπόθεση η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο. «Σε όλες τις χώρες τα δικαστήρια δικάζουν σοβαρές υποθέσεις. Δεν νομίζω σε άλλη χώρα να υπάρχει συζήτηση ότι πρέπει να απολογείται η κυβέρνηση για μια εν εξελίξει υπόθεση με λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε ποτέ υπό διερεύνηση δικαστική υπόθεση. Υπάρχει διάκριση εξουσιών. Ουδέν σχόλιο», υπογράμμισε.

Για τις αλλαγές σε επίπεδο γενικών γραμματέων και αν θα ικανοποιηθεί αίτημα πιο λαϊκής δεξιάς, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως δεν υπάρχει ισόβιος γενικός γραμματέας και το κριτήριο είναι η αποτελεσματικότητα. «Είναι δεδομένο ότι ο κορμός της κυβέρνησης και των γγ είναι η ΝΔ αλλά όχι με αποκλειστικό κριτήριο να είσαι ΝΔ. Όλοι κρινόμαστε στην πράξη, αξιολογούμαστε διαρκώς. Κριτήριο είναι η αποτελεσματικότητα και σε κάποιες περιπτώσεις η ενίσχυση της κυβερνητικής ομάδας σε επίπεδο γγ. Όταν υπάρχει κάτι θα ανακοινωθεί», πρόσθεσε.

Σχετικά με την υπογραφή της επιστολής για τα F35 και τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως είναι «άλλη μια από τις πολλές απαντήσεις που δίνει με πράξεις ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση σε αυτούς οι οποίοι "ανησυχούν" και κάνουν αντιπολίτευση ακόμα και στη χώρα, ξεπερνώντας τις κόκκινες γραμμές που είναι η ενότητα και η ομοψυχία στην προάσπιση των συμφερόντων της χώρας».

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα αμυντικά και διπλωματικά είναι πιο ισχυρή από ποτέ. «Το αντιλαμβάνεται το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Έχει γίνει αντιληπτό και εκτός Ελλάδος όσο και αν στεναχωρεί κάποιους λίγους εντός συνόρων», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού που αναμένουμε με βάση μια συνέντευξη που έδωσε προ ημερών, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι αναμένουμε σχεδιασμό για το ζήτημα. «Δεν ξέρω αν αυτό παρερμηνεύτηκε. Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο που αναμένουμε. Επιμένουμε ότι η διατήρηση του σημερινού status quo δεν αποτελεί λύση. Είμαστε προσηλωμένοι στη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σχέδιο που να έχει συνταχθεί ή να είναι υπό δημιουργία στην πρώτη ή την τελική του μορφή, δεν έχουμε ενημέρωση ότι περιμένουμε», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ότι το τουρκολιβικό μνηνόνιο είναι σύμφωνο με το νόμο και προκαλεί προβλήματα σε άλλες χώρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν αλλάζει η ελληνική θέση η οποία έχει εκφραστεί σε όλα τα επίπεδα, ούτε η πολιτική που ακολουθούμε και δεν βάζουμε υπό διαπραγμάτευση ακόμα και ερευνητικά ζητήματα. Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι το ιταλικό πλοίο ανοικτά της Κάσου ολοκλήρωσε πλήρως την αποστολή του και λειτούργησαν οι διπλωματικοί δίαυλοι.

«Γιατί κάποιοι ψάχνουν αφορμές για να δημιουργήσουν θέματα και να μειώσουν τη διπλωματική, την αμυντική ικανότητα της χώρας; Το να δημιουργείς αφορμές μέσω ψεμάτων είναι επιβλαβές για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση», υπογράμμισε ενώ είπε ότι έγιναν όλες οι διπλωματικές ενέργειες που προβλέπει το πρωτόκολλο για να θωρακιστούν τα ελληνικά συμφέροντα. «Η έκβαση δεν ζημίωσε τη χώρα, ούτε ανέστειλε τη σημαντική ερευνητική αποστολή η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία», συμπλήρωσε.

Πηγή: AΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος - Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικοδομής

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

• Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του



ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top