ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει η προκλητική προώθηση του τουρισμού στα κατεχόμενα - «Θέλουμε να βιώσουν το Νήσος Κύπρος»

Συνεχίζει η προκλητική προώθηση του τουρισμού στα κατεχόμενα - «Θέλουμε να βιώσουν το Νήσος Κύπρος»

Παρουσιάστηκε χθες στα κατεχόμενα η επικοινωνιακή εκστρατεία «Νήσος Κύπρος» για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του ψευδοκράτους. «Δεν θέλουμε απλά να εξηγήσουμε το ‘Νήσος Κύπρος’ στον κόσμο της Τουρκίας που δεν έχει έρθει μέχρι σήμερα στη Βόρεια Κύπρο, αλλά να τους κάνουμε να το βιώσουν», ανέφερε στην εκδήλωση ο «υπουργός τουρισμού», Φικρί Ατάογλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει ότι παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Γκιοκάν Γκαζί, ο οποίος δήλωσε ότι βλέπουν την εκστρατεία «ως δύο αδέλφια που βαδίζουν μαζί σε ένα κοινό μονοπάτι» και ότι με αυτή την προωθητική ενέργεια έχουν προχωρήσει σε μια νέα στρατηγική στην Τουρκική Δημοκρατία.

Μιλώντας σήμερα στον «Μπαϊράκ» ο κ. Ατάογλου ανέφερε ότι οι εργασίες για την εκστρατεία συνεχίζονται εδώ και περίπου 9 μήνες. «Θέλουμε όλοι στην Τουρκική Δημοκρατία να έρθουν στην τδβκ. Τους καλούμε να έρθουν σε αυτό το νησί που χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα και το ίδιο νόμισμα. Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε κάθε γωνιά της Τουρκίας. Ξεκινήσαμε πριν από χρόνια να αυξήσουμε τον αριθμό των τουριστών από την Τουρκία και τώρα βλέπουμε ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε εκατομμύρια με πολύ χαμηλότερο κόστος».

Πρόσθεσε ότι θα γίνουν τηλεοπτικές διαφημίσεις και «φαινόμενα» [Σημ. Μτφρ. εννοεί άτομα με μεγάλη επιρροή στα ΜΚΔ] στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, τη Γερμανία και άλλες χώρες εκτός της Τουρκίας, λέγοντας ότι χρησιμοποιούν παράλληλα με τηλεοπτικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αύξηση του αριθμού των πτήσεων, την έναρξη εξυπηρέτησης νέων αεροπορικών εταιρειών και τη μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, ο κ. Ατάογλου δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες για τον καθορισμό νέων εκτάσεων για την κατασκευή νέων ξενοδοχείων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο «νόμο Airbnb» και δήλωσε ότι μετά την ψήφιση του, τα σπίτια που ενοικιάζονται από φυσικά πρόσωπα σε τουρίστες θα είναι «υπό τον έλεγχο του υπουργείου τουρισμού και θα είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι διαμένουν στη χώρα», ενώ το «υπουργείο οικονομικών» θα είναι σε θέση να εισπράττει φόρους από τους ενοικιαστές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος - Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικοδομής

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

• Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του



ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top