ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά τεράστιας έκτασης στην Καλιφόρνια με πάνω από 164.000 στρέμματα καμένα - Φτάνουν και σε άλλες πολιτείες οι καπνοί

Πυρκαγιά τεράστιας έκτασης στην Καλιφόρνια με πάνω από 164.000 στρέμματα καμένα - Φτάνουν και σε άλλες πολιτείες οι καπνοί

Μεγάλες πυρκαγιές καίνε στα δυτικά των ΗΠΑ, με τα περισσότερα πύρινα μέτωπα να έχουν εκδηλωθεί στην Καλιφόρνια.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11 πυρκαγιές που καίνε περισσότερα από 1.000 στρέμματα στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την Cal Fire, την υπηρεσία της πολιτείας για τις φωτιές.

Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η πυρκαγιά Park Fire, που καίει στις κομητείες Butte και Tehama, ακριβώς βόρεια του Chico, η οποία αυξήθηκε σε πάνω από 164.000 στρέμματα την Παρασκευή 26 Ιουλίου. 



Όπως αναφέρει το CBS, έχει συλληφθεί ένας ύποπτος με την κατηγορία του εμπρησμού για την πυρκαγιά Park Fire, ονόματι Ronnie Dean Stout II. Ο 48χρονος συνελήφθη φέρεται να έσπρωξε ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο σε μια ρεματιά στο Bidwell Park, κοντά στο Chico, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας Butte, Mike Ramsey.

Μόνο για την πυρκαγιά Park Fire έχουν διατεθεί πάνω από 1.600 άτομα προσωπικό, έξι ελικόπτερα και 153 πυροσβεστικά οχήματα.

Πυρκαγιά και στο Όρεγκον- Καπνοί έχουν φτάσει και σε άλλες πολιτείες 

Η πυρκαγιά Lake, στην κομητεία Santa Barbara, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην πολιτεία αυτή τη στιγμή, με έκταση πάνω από 38.000 στρέμματα, αν και έχει περιοριστεί κατά 90% τις 5 Ιουλίου, όποτε και ξεκίνησε.

Εν τω μεταξύ, βορειότερα, η πυρκαγιά Durkee στο Όρεγκον είχε αυξηθεί, έχοντας κάψει πάνω από 288.000 στρέμματα το πρωί της Παρασκευής και είχε περιοριστεί κατά 20%, σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Γης του Όρεγκον/Ουάσινγκτον. Προκλήθηκε στις 17 Ιουλίου από κεραυνό και έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πυρκαγιά της χώρας φέτος. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι δίνουν μάχη με την πυρκαγιά, καθώς τη νύχτα έπεσε βροχή στην περιοχή, προσφέροντας κάποια ανακούφιση στους πυροσβέστες.

Ο καπνός από τις πυρκαγιές στη Βόρεια Καλιφόρνια και το Όρεγκον εξαπλώνεται σε διάφορες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων του Αϊντάχο, της Μοντάνα και της Βόρειας Ντακότα, οι οποίες θα δουν περιοχές με «πολύ βαρύ» καπνό - το δεύτερο χειρότερο επίπεδο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top