ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου για Κυπριακό: «Να ληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για διάρρηξη του αδιεξόδου»

Στεφάνου για Κυπριακό: «Να ληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για διάρρηξη του αδιεξόδου»

Σε δηλώσεις για το Κυπριακό προέβη ο γγ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

«Από την επίσκεψη και την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Προεδρικό στις 20 του Ιούλη συγκράτησα ιδιαίτερα μια αναφορά του, η οποία θεωρώ ότι ανταποκρίνεται πλήρως σε ό,τι αφορά στο τι πρέπει να κάνουμε στο Κυριακό. Είχε πει ο κ. Μητσοτάκης ότι η ακινησία δεν φέρνει κίνηση. Αυτό είναι πάρα πολύ επίκαιρο μήνυμα, έχοντας υπόψη ότι έχουμε το μακροβιότερο αδιέξοδο που υπήρξε ποτέ στο Κυπριακό και τα αδιέξοδα δεν ευνοούν την λύση του Κυπριακού.

Επομένως, είναι ιδιαίτερα επίκαιρη η θέση του ΑΚΕΛ, την οποία έχει μεταφέρει στον Πρόεδρο και ευρύτερα στην πολιτική ηγεσία και την κοινωνία, ότι χρειάζεται ανάληψη πολύ ουσιαστικών πρωτοβουλιών, έτσι ώστε, όσο περνά από το δικό μας χέρι να σπρώξουμε προς τη διάρρηξη του αδιεξόδου.

Το ποια πρωτοβουλία χρειάζεται να πάρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το έχουμε πει και αφορά τα ενεργειακά. Θέλω όμως την ίδια ώρα να πω ότι η όποια πρωτοβουλία θα πρέπει να συνοδεύεται από δύο βασικά πράγματα.

Πρώτο, τη συνέπεια της ελληνοκυπριακής πλευράς στη συμφωνημένη βάση λύσης που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, αλλά και στη συνέπεια σε ότι έχουμε συμφωνήσει. Και αυτό βρίσκεται στο διαπραγματευτικό κεκτημένο, στις συγκλίσεις.

Δεύτερο, ότι εμείς πρέπει να έχουμε ένα σαφή προσανατολισμό για το πως εννοούμε τη διάρρηξη του αδιεξόδου και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Πρέπει να είναι σαφής η θέση μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ότι θέλουμε, επιδιώκουμε, ευνοούμε την συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, ότι είμαστε πανέτοιμοι να συζητήσουμε στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, έτσι όπως ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ το έχει καταθέσει και βρίσκεται και στην έκθεση του Σεπτεμβρίου του 2017.

Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα της ελληνοκυπριακής πλευράς και εν γένει της κυπριακής δημοκρατίας ενόψει μάλιστα και των φημολογούμενων προσπαθειών που θα αναληφθούν από το διεθνή παράγοντα μέσα στον Σεπτέμβρη».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καταγγελία Δημάρχου Δρομολαξιάς στον ΥΠΕΣ - Παράνομες διαδικασίες επιλογής μελών Σχολικής Εφορείας

• Μαχαιρώματα στη Λεμεσό: Εντοπίστηκε και ο δεύτερος τραυματίας - Διερευνάται απόπειρα φόνου

• Γνήσιος Κύπριος ταξιτζής: Δεν τον αρκούσε ένα πάρκινγκ και έπιασε... τρία - Δείτε φωτογραφίες

• Airbnb: «Αγκάθι» για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις τουρισμού - Τα προβλήματα, τα μέτρα και οι… παρανομίες

• Θερμοπληξία: Τι να κάνετε για να προστατέψετε τα παιδιά το καλοκαίρι

• Μπροστά στη μόρφωση οι Κύπριοι: Ψηλά στις χώρες με τα άτομα που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους – Αναλυτικά στοιχεία

• Σελίν Ντιόν: Η συγκίνηση της με όσους την ευχαρίστησαν για την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς - Δείτε βίντεο



Τερματικό στο Βασιλικό: Αυτές είναι οι παραβάσεις που εντοπίζει η ΕΕ - Ζητά πίσω 68 εκατ. ευρώ

Τερματικό στο Βασιλικό: Αυτές είναι οι παραβάσεις που εντοπίζει η ΕΕ - Ζητά πίσω 68 εκατ. ευρώ

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) ανακοινώνει ότι έλαβε επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία καταγράφονται πιθανές παρατυπίες που προέκυψαν κατά την περίοδο αξιολόγησης του διαγωνισμού για την κατασκευή και λειτουργία του Τερματικού Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο Βασιλικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top