ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ για τερματικό Βασιλικού: «Διασυρμός της χώρας από φαγοπότι της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού»

ΑΚΕΛ για τερματικό Βασιλικού: «Διασυρμός της χώρας από φαγοπότι της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού»

Γραπτή δήλωση για το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό εξέδωσε το μέλος του Π.Γ. ΑΚΕΛ και Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας του κόμματος, Χάρης Πολυκάρπου.

Στην δήλωση του αναφέρθηκε σε «κολοσσιαίων διαστάσεων διασυρμό της χώρας από ένα ακόμα φαγοπότι της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού», προσθέτωντας ότι «η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη χρειάζεται να αφήσει στην άκρη τα μεγάλα λόγια και να περάσει επιτέλους στις πράξεις, αφού στο τέλος είναι με βάση την υλοποίηση των δυο στόχων που θα κριθεί».

Αυτούσια η δήλωση:

«Η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ζητήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία τα €69 εκ που δόθηκαν για την κατασκευή του τερματικού για το Φυσικό Αέριο στο Βασιλικό αποτελούν ακόμα ένα κολοσσιαίων διαστάσεων διασυρμό της χώρας διεθνώς, όμοιο με την περίπτωση των χρυσών διαβατηρίων.

Και τότε και σήμερα οι ίδιοι πρωταγωνιστές – η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού με εξέχων μέλος το Νίκο Χριστοδουλίδη- αφού έκαναν την αξιοπιστία της χώρας κουρέλι, φορτώνουν στην κοινωνία το κόστος των σκανδαλωδών αποφάσεων τους. Το έργο για την έλευση φυσικού αερίου καθυστερεί, ενώ πέραν των χρημάτων που ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κίνδυνος είναι στο τέλος να χαθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και να φορτωθεί η κοινωνία όλο το κόστος για την ολοκλήρωση του έργου.

Το ΑΚΕΛ θα επιμένει ότι η κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί προς δυο κατευθύνσεις. Πρώτο, στην διασφάλιση της ανάκτησης του πλοίου Προμηθέας ώστε να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός για έλευση του Φυσικού Αερίου, με ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό. Δεύτερο, να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους πρωταγωνιστές από ένα ακόμα φαγοπότι της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού.

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη χρειάζεται να αφήσει στην άκρη τα μεγάλα λόγια και να περάσει επιτέλους στις πράξεις, αφού στο τέλος είναι με βάση την υλοποίηση των δυο στόχων που θα κριθεί».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόπειρα φόνου: Πέρασαν χειροπέδες στον 32χρονο δράστη - Στην κατοχή του μαχαίρι με κηλίδες αίματος

• Επεισοδιακή σύλληψη 35χρονου: Προσπάθησε να διαφύγει πεζός - Εγκατέλειψε το όχημα του

• Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε τι ήταν τελικά ο… «Μυστικός Δείπνος»

• «Tourists go home»: Ολοένα και μεγαλώνει το κίνημα του αντιτουρισμού - Επηρεάζεται η Κύπρος;

• Καλοκαίρι: Tips για να μην ξεφύγουμε με το φαγητό στις διακοπές – Ο μπουφές, το αλκοόλ και οι…Ιταλοί» - Ειδικός στο «T»

• Μαυρίκιος - Ιλάειρα: Οι επίσημες φωτογραφίες από την τρυφερή φωτογράφιση με την κόρη τους



Απόπειρα φόνου: Πέρασαν χειροπέδες στον 32χρονο δράστη - Στην κατοχή του μαχαίρι με κηλίδες αίματος

Απόπειρα φόνου: Πέρασαν χειροπέδες στον 32χρονο δράστη - Στην κατοχή του μαχαίρι με κηλίδες αίματος

Χειροπέδες σε 32χρονο πέρασε την Κυριακή η Αστυνομία, ως ύποπτου για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε εναντίον δυο προσώπων, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top