LIKE ONLINE

Γυναίκα υποστηρίζει ότι «επικοινώνησε» με νεκρό φίλο της μέσω ΑΙ και της είπε ότι «ήταν στην κόλαση»: «Ήταν ανατριχιαστικό»

Γυναίκα υποστηρίζει ότι «επικοινώνησε» με νεκρό φίλο της μέσω ΑΙ και της είπε ότι «ήταν στην κόλαση»: «Ήταν ανατριχιαστικό»

Το Generative AI επέτρεψε την κατασκευή chatbots που μπορούν να μιμηθούν ένα νεκρό άτομο και να επιτρέψουν σε κάποιον να συνομιλήσει μαζί του.

Μια γυναίκα αναφέρθηκε στις συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάστηκε για να βοηθά τους ανθρώπους, όμως μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία προσφέρει έναν νέο τρόπο που στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να συμβιβαστούν με τη θλίψη τους, όταν βιώνουν πένθος λόγω της απώλειας κάποιου ατόμου.

Έτσι, το Generative AI επέτρεψε την κατασκευή chatbots που μπορούν να μιμηθούν ένα νεκρό άτομο και να επιτρέψουν σε κάποιον να συνομιλήσει μαζί του.

Η τεχνολογία, που ονομάζεται «grieftech», έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε κάποιον να «συνομιλήσει» με κάποιο δικό του πρόσωπο που έχει «φύγει» από την ζωή.

Αλλά, μάλλον, αυτό περισσότερο ανατριχιαστικό είναι παρά καλό, σύμφωνα με την μαρτυρία της Christi Angel.

Όπως είπε, έχασε τον πρώτο της έρωτα, που λεγόταν Cameroun Scruggs, το 2020.

Ζούσαν σε διαφορετικά μέρη και επικοινωνούσαν κυρίως μέσω μηνυμάτων και email. Ακόμα και στην κηδεία του παρευρέθηκε μέσω βιντεοκλήσης λόγω των περιορισμών εξαιτίας του Covid-19, εκείνη την χρονιά.

Αφού, λοιπόν, πάντα μιλούσαν μέσω email ήταν η ιδανική περίπτωση ώστε να «επικοινωνήσει» μαζί του, χρησιμοποιώντας το λογισμικό «grieftech».

Αρχικά, όπως ανέφερε η ίδια, ενθουσιάστηκε με την ιδέα. «Ενθουσιάστηκα. Θα έδινα τα πάντα για να μιλήσω με τον Καμερούν. Ήθελα να τον ρωτήσω: "Είσαι καλά; Τα κατάφερες στην άλλη πλευρά;"», τόνισε.

Η Sherry Turkle είναι καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ και ειδικεύεται στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση με την τεχνολογία, ανέφερε ότι συσκευές όπως αυτή θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους ανθρώπους να επεξεργαστούν τη θλίψη τους με υγιή τρόπο.

Όπως είπε στον Guardian: «Είναι η απροθυμία να θρηνήσεις. Είναι κάτι που προκαλούμε στους εαυτούς μας γιατί είναι σαγηνευτική η τεχνολογία».

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φόρεσαν χειροπέδες σε 32χρονη για τα 40 κιλά κάνναβης και οπλισμό στη Λεμεσό

• Ακύρωση πτήσεων: Σε πόσες μέρες πρέπει να πάρετε τα λεφτά σας πίσω – Τι συμβαίνει με καθυστερήσεις και πτώχευση αεροπορικής

• Τίτλοι τέλους για την «Προίκα του Μωρού» - Γιατί «μπήκε» σε αναστολή

• Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

• Μιχάλης Χατζηγιάννης: Αυτή είναι η νέα επαγγελματική του δραστηριότητα



Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Οι εκδηλώσεις καταδίκης των κομμάτων κατά του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, έφεραν στο προσκήνιο τη διγλωσσία η οποία υπάρχει ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top