ΔΙΕΘΝΗ

Για τρίτη θητεία Πρόεδρος Βενεζουέλας ο Νικολά Μαδούρο - Επανεξελέγη με 51,2%

Για τρίτη θητεία Πρόεδρος Βενεζουέλας ο Νικολά Μαδούρο - Επανεξελέγη με 51,2%

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη στο αξίωμα για τρίτη συναπτή θητεία, εξασφαλίζοντας πάνω από το 51% των ψήφων, ανακοίνωσε το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE, η εφορευτική επιτροπή) λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), παρότι δημοσκοπήσεις εξόδου υπεδείκνυαν πως ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια όδευε σε νίκη.

Με το 80% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί, ο κ. Μαδούρο εξασφάλιζε το 51,20% των ψήφων και ο κ. Γκονσάλες Ουρούτια περί το 44%, διευκρίνισε το CNE.

Νωρίτερα, η αντιπολίτευση διαβεβαίωνε απεναντίας πως έχει κάθε λόγο να «γιορτάσει» το αποτέλεσμα, ενώ κάλεσε υποστηρικτές της να παραμείνουν στα εκλογικά τμήματα, για να εγγυηθούν την διαφάνεια και την αξιοπιστία της καταμέτρησης.

Από την πλευρά της, η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης, αξίωσε οι ένοπλες δυνάμεις να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έκρινε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ότι η νίκη του, η επανεκλογή του στο αξίωμα για τρίτη συναπτή θητεία, αποτελεί θρίαμβο της ειρήνης και της δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση πως το εκλογικό σύστημα του κράτους της Λατινικής Αμερικής είναι διαφανές.

Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε βρίσκεται σε αντίφαση με exit polls που υπεδείκνυαν νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, του Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια.

Το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE, η εφορευτική επιτροπή) ανακοίνωσε πως ο κ. Μαδούρο έλαβε 51,20%, σε απόλυτους αριθμούς 5,15 εκατ. ψήφους, ενώ ο κ. Γκονσάλες Ουρούτια 44,2%, ή αλλιώς λίγες λιγότερες από 4,5 εκατ. ψήφους.

Τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν προκύπτουν από την καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων και η έκβαση είναι «αμετάκλητη» εξήγησε ο Πρόεδρος του CNE Έλβις Αμορόσο.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 59%, σύμφωνα με τον κ. Αμορόσο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φόρεσαν χειροπέδες σε 32χρονη για τα 40 κιλά κάνναβης και οπλισμό στη Λεμεσό

• Ακύρωση πτήσεων: Σε πόσες μέρες πρέπει να πάρετε τα λεφτά σας πίσω – Τι συμβαίνει με καθυστερήσεις και πτώχευση αεροπορικής

• Τίτλοι τέλους για την «Προίκα του Μωρού» - Γιατί «μπήκε» σε αναστολή

• Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

• Μιχάλης Χατζηγιάννης: Αυτή είναι η νέα επαγγελματική του δραστηριότητα



Εκτάκτως στον ΕΟΑ Λάρνακας ο ΥΠΕΣ - Επισκέφθηκε και τον ΕΟΑ Λεμεσού

Εκτάκτως στον ΕΟΑ Λάρνακας ο ΥΠΕΣ - Επισκέφθηκε και τον ΕΟΑ Λεμεσού

Ο Υπουργός θα επισκεφθεί σήμερα τα γραφεία του ΕΟΑ της Επαρχίας (τομέας αδειοδότησης, πρώην Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, Γωνία Ήρας και Φώτη Κόντογλου).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top