Από πού πήρε το όνομά της η «βερμούδα»: Η ιστορία του αγαπημένου ρούχου του καλοκαιριού

Από πού πήρε το όνομά της η «βερμούδα»: Η ιστορία του αγαπημένου ρούχου του καλοκαιριού

Κι όμως το δημοφιλές ρούχο του καλοκαιριού οφείλει το όνομά του στις Βερμούδες, το γνωστό σύμπλεγμα νησιών του Ατλαντικού.

Τις φοράς όλο το καλοκαίρι. Σε κάνουν να νιώθεις άνετα και δροσερά, ενώ ταυτόχρονα σου δίνουν στιλ. Όμως, αλήθεια, εσύ ήξερες από πού πήρε το όνομά της η «βερμούδα»;

Για να βρούμε την προέλευση του συγκεκριμένου ρούχου θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω, στον 19ο αιώνα, στην εποχή της αποικιοκρατίας. Τότε ο βρετανικός στρατός άρχισε να φτάνει σε χώρες με τροπικό κλίμα. Ωστόσο, οι στολές των στρατιωτών του ήταν αρκετά ζεστές, με αποτέλεσμα να ζητούν από τους ανώτερούς τους να σηκώσουν τα παντελόνια τους, προκειμένου να δροσιστούν.

Εκείνοι, λοιπόν, τους δίνουν την άδεια να το κάνουν αρκεί να να συνεχίσουν να φορούν το σακάκι, τη γραβάτα, αλλά και τις κάλτσες τους σηκωμένες ως το γόνατο.

Στις Βερμούδες, ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό, πολλές αποικιοκρατικές δυνάμεις συνήθιζαν να σταματούν για ανεφοδιασμό.

...

Εκεί αυτή η τάση υιοθετήθηκε από όλα τα στρατεύματα και έτσι το κοντό παντελόνι ως το γόνατο πήρε την ονομασία που έμεινε μέχρι σήμερα. Στους τοπικούς αριστοκρατικούς κύκλους η βερμούδα φοριέται σχεδόν παντού. Σε δείπνα, στη δουλειά ακόμη και στις νυχτερινές εξόδους. Το συγκεκριμένο σύνολο μετατρέπεται σε κάτι σαν τοπική παράδοση.

Από τότε η βερμούδα άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Στην αρχή τη φορούσαν παιδιά ή άτομα που επιδίδονταν σε αθλητικές δραστηριότητες, ωστόσο λίγο αργότερα γίνεται συνώνυμο του στιλ. Σήμερα, η βερμούδα είναι ένα από τα hit του καλοκαιριού και σίγουρα αποτελεί must ρούχο για κάθε ανδρική ή γυναικείο ντουλάπα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Η πρόσφατη ομιλία της Προέδρου του ΔΗΣΥ και Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, στα αποκαλυπτήρια των ανδριάντων των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, άναψε για άλλη μία φορά το φυτίλι της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η φράση της ότι «δεν είναι μεταξύ μας που πρέπει να υπάρχει διχόνοια αλλά με τους απέναντι» προκάλεσε σχεδόν τελετουργικά αντανακλαστικά από κόμματα της αντιπολίτευσης, που έσπευσαν να ερμηνεύσουν, να καταγγείλουν και να χτίσουν αφήγημα πάνω σε λέξεις κομμένες από το ευρύτερο πλαίσιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE