LIKE ONLINE

Από πού πήρε το όνομά της η «βερμούδα»: Η ιστορία του αγαπημένου ρούχου του καλοκαιριού

Από πού πήρε το όνομά της η «βερμούδα»: Η ιστορία του αγαπημένου ρούχου του καλοκαιριού

Κι όμως το δημοφιλές ρούχο του καλοκαιριού οφείλει το όνομά του στις Βερμούδες, το γνωστό σύμπλεγμα νησιών του Ατλαντικού.

Τις φοράς όλο το καλοκαίρι. Σε κάνουν να νιώθεις άνετα και δροσερά, ενώ ταυτόχρονα σου δίνουν στιλ. Όμως, αλήθεια, εσύ ήξερες από πού πήρε το όνομά της η «βερμούδα»;

Για να βρούμε την προέλευση του συγκεκριμένου ρούχου θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω, στον 19ο αιώνα, στην εποχή της αποικιοκρατίας. Τότε ο βρετανικός στρατός άρχισε να φτάνει σε χώρες με τροπικό κλίμα. Ωστόσο, οι στολές των στρατιωτών του ήταν αρκετά ζεστές, με αποτέλεσμα να ζητούν από τους ανώτερούς τους να σηκώσουν τα παντελόνια τους, προκειμένου να δροσιστούν.

Εκείνοι, λοιπόν, τους δίνουν την άδεια να το κάνουν αρκεί να να συνεχίσουν να φορούν το σακάκι, τη γραβάτα, αλλά και τις κάλτσες τους σηκωμένες ως το γόνατο.

Στις Βερμούδες, ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό, πολλές αποικιοκρατικές δυνάμεις συνήθιζαν να σταματούν για ανεφοδιασμό.

...

Εκεί αυτή η τάση υιοθετήθηκε από όλα τα στρατεύματα και έτσι το κοντό παντελόνι ως το γόνατο πήρε την ονομασία που έμεινε μέχρι σήμερα. Στους τοπικούς αριστοκρατικούς κύκλους η βερμούδα φοριέται σχεδόν παντού. Σε δείπνα, στη δουλειά ακόμη και στις νυχτερινές εξόδους. Το συγκεκριμένο σύνολο μετατρέπεται σε κάτι σαν τοπική παράδοση.

Από τότε η βερμούδα άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Στην αρχή τη φορούσαν παιδιά ή άτομα που επιδίδονταν σε αθλητικές δραστηριότητες, ωστόσο λίγο αργότερα γίνεται συνώνυμο του στιλ. Σήμερα, η βερμούδα είναι ένα από τα hit του καλοκαιριού και σίγουρα αποτελεί must ρούχο για κάθε ανδρική ή γυναικείο ντουλάπα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φόρεσαν χειροπέδες σε 32χρονη για τα 40 κιλά κάνναβης και οπλισμό στη Λεμεσό

• Ακύρωση πτήσεων: Σε πόσες μέρες πρέπει να πάρετε τα λεφτά σας πίσω – Τι συμβαίνει με καθυστερήσεις και πτώχευση αεροπορικής

• Τίτλοι τέλους για την «Προίκα του Μωρού» - Γιατί «μπήκε» σε αναστολή

• Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

• Μιχάλης Χατζηγιάννης: Αυτή είναι η νέα επαγγελματική του δραστηριότητα



Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Οι εκδηλώσεις καταδίκης των κομμάτων κατά του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, έφεραν στο προσκήνιο τη διγλωσσία η οποία υπάρχει ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top