ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων προς τον Κιρ Στάρμερ για το Κυπριακό

Επιστολή Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων προς τον Κιρ Στάρμερ για το Κυπριακό

Επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου σερ Κιρ Στάρμερ με αφορμή τη φετινή τραγική επέτειο των 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο απηύθυναν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της παροικιακής οργάνωσης Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων.

Αφού αρχικά τον συγχαίρουν για την εκλογική του νίκη, εκφράζουν τη βούληση στενής συνεργασίας με την Κυβέρνηση των Εργατικών για τη βελτίωση της πολιτικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής σχέσης των δύο χωρών.

Επισημαίνουν δε τους ιστορικούς δεσμούς της κυπριακής παροικίας με την περιοχή του Κάμντεν στο βόρειο Λονδίνο, περιοχή όπου εκλέγεται βουλευτής ο ίδιος ο κ. Στάρμερ.

Στη συνέχεια εφιστούν την προσοχή του στα δεινά που έχει προκαλέσει εδώ και πέντε δεκαετίες η τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, μια εισβολή που όπως σημειώνουν έγινε κατά τη διάρκεια Κυβέρνησης Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καλούν δε τον Βρετανό Πρωθυπουργό να χρησιμοποιήσει αυτή την επέτειο των 50 ετών για να ενθαρρύνει «μια επανεκκίνηση στις διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μία λειτουργική λύση προς μία ελεύθερη, ενωμένη Κύπρο, βασισμένη στα ψηφίσματα των ΗΕ, για ένα διζωνικό, δικοινοτικό ομοσπονδιακό κράτος, με πολιτική ισότητα, ώστε όλος ο λαός της να μπορέσει να ζήσει με ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία».

Οι συντάκτες σημειώνουν πως παίρνουν ελπίδα ως προς αυτό από την εμπειρία του σερ Κιρ ως συμβούλου επί θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Ιρλανδία, ένα ακόμα κάποτε δυσεπίλυτο πρόβλημα.

«Η αδικία έχει συνεχιστεί για υπερβολικά πολύ καιρό. Τώρα είναι η ώρα η Κυβέρνηση του ΗΒ να εντείνει τις προσπάθειές της για να συμβάλει στο να έρθουν οι Τουρκοκύπριοι σε νέες διαπραγματεύσεις μέχρι ότου επιτύχουμε μια λύση για να επανενωθεί η Κύπρος, για το λαό της Κύπρου», καταλήγει η επιστολή προς τον σερ Κιρ Στάρμερ.

Η επιστολή συνοδεύεται από φωτογραφίες των ανθρωπίνων δεινών της εισβολής που είχε τραβήξει ο γνωστός φωτογράφος και κινηματογραφιστής Δώρος Παρτασίδης, που συνυπογράφει την επιστολή ως μέλος της παροικιακής οργάνωσης.

Υπογράφουν επίσης εκ μέρους της οργάνωσης οι Μαρί Νίκολσμπι, Αντώνης Σαββίδης, Σπύρος Παπαχαραλάμπους, Έλισα Ξενοφώντος, Σπύρος Νεοφύτου, Στέλλα Δινένη, Δρ Σάββας Χατζηφιλίππου, Νίκος Σαββίδης και Τζον Στεργίδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φόρεσαν χειροπέδες σε 32χρονη για τα 40 κιλά κάνναβης και οπλισμό στη Λεμεσό

• Ακύρωση πτήσεων: Σε πόσες μέρες πρέπει να πάρετε τα λεφτά σας πίσω – Τι συμβαίνει με καθυστερήσεις και πτώχευση αεροπορικής

• Τίτλοι τέλους για την «Προίκα του Μωρού» - Γιατί «μπήκε» σε αναστολή

• Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

• Μιχάλης Χατζηγιάννης: Αυτή είναι η νέα επαγγελματική του δραστηριότητα



Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Οι εκδηλώσεις καταδίκης των κομμάτων κατά του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, έφεραν στο προσκήνιο τη διγλωσσία η οποία υπάρχει ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top