ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνίες ΚΔ-Ελβετίας για μεταναστευτικές ροές και βία στην οικογένεια

Συμφωνίες ΚΔ-Ελβετίας για μεταναστευτικές ροές και βία στην οικογένεια

Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε τη Δευτέρα με την Ελβετία συμφωνίες για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και στήριξης του έργου του συνδέσμου για πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια, στο πλαίσιο της Δεύτερης Ελβετικής Συνεισφοράς 2019-2029.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η πρώτη συμφωνία αφορά την χρηματοδότηση για την ανέγερση των κεντρικών γραφείων της Υπηρεσίας Ασύλου του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Η συμφωνία προνοεί συνεισφορά ποσού ύψους CHF 8,8 εκατ. (περίπου €9,1 εκατ.) και θα καλύψει μέρος του κόστους για την ανέγερση των κτηριακών εγκαταστάσεων, για δράσεις δημοσιότητας και για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2026.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Ανδρέας Ζαχαριάδης και η Υφυπουργός Μετανάστευσης της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Christine Schraner Burgener, παρουσία του Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρα Νικόλα Ιωαννίδη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Η δεύτερη είναι συμφωνία χρηματοδότησης για νέες υποδομές πρόληψης και αντιμετώπισης της οικογενειακής βίας με φορέα υλοποίησης τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).

Το έργο αφορά στην επέκταση των εργασιών του ΣΠΑΒΟ σε Λάρνακα, Λευκωσία και Λεμεσό. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα CHF 2.08 εκατ. (περίπου €2.2 εκατ.) και θα χρηματοδοτηθεί κατά 100%.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Ανδρέας Ζαχαριάδης και ο Πρέσβης της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Christoph Burgener.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΒΟ.

Οι συμφωνίες αποτελούν μέρος των δύο Συμφωνιών-Πλαίσιο, οι οποίες υπογράφηκαν μεταξύ των δυο χωρών.

Η πρώτη Συμφωνία Πλαίσιο, ύψους CHF 10,0 εκατ. (περίπου €10,4 εκατ.), προνοεί τη στήριξη μέτρων στον τομέα της Μετανάστευσης και αναμένεται να διατεθούν πρόσθετα κονδύλια για τον τομέα αυτόν. Η δεύτερη έχει ως στόχο τη Μείωση των Οικονομικών και Κοινωνικών Ανισοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για το ποσό των CHF 5,2 εκατ. (περίπου €5,4 εκατ.).

Οι χορηγίες αυτές παραχωρούνται στο πλαίσιο της Δεύτερης Ελβετικής Συνεισφοράς 2019-2029.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μακρύ καυτό καλοκαίρι: Ασταμάτητες οι κίτρινες προειδοποιήσεις – Δείτε αναλυτικά

• Νεαρός ανέβηκε γονατιστός στο Σταυροβούνι για την αρραβωνιαστικιά του που πάσχει από καρκίνο - Δείτε βίντεο

• Ακύρωση πτήσεων: Σε πόσες μέρες πρέπει να πάρετε τα λεφτά σας πίσω – Τι συμβαίνει με καθυστερήσεις και πτώχευση αεροπορικής

• Τίτλοι τέλους για την «Προίκα του Μωρού» - Γιατί «μπήκε» σε αναστολή

• Το έχει…με την ξιφασκία ο Πρόεδρος: Δείτε σε βίντεο τον Νίκο Χριστοδουλίδη να παρακαλουθεί μαθήματα



Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Οι εκδηλώσεις καταδίκης των κομμάτων κατά του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, έφεραν στο προσκήνιο τη διγλωσσία η οποία υπάρχει ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top