ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Yπογράφηκε η σύμβαση για την προκήρυξη διαγωνισμού για τη μαρίνα Πάφου

Yπογράφηκε η σύμβαση για την προκήρυξη διαγωνισμού για τη μαρίνα Πάφου

Το Υφυπουργείο Τουρισμού και η κοινοπραξία Deloitte Triton Paphos Marina Consortium υπέγραψαν τη Δευτέρα σύμβαση για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάπτυξη του έργου της μαρίνας Πάφου.

Στόχος της σύμβασης, είναι η προκήρυξη και η διεκπεραίωση διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή, με σκοπό την ανάπτυξη του έργου με τη μέθοδο D.B.F.O.T. (Design, Built, Finance, Operate, Transfer).

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου αναφέρει ότι η μαρίνα προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Πότιμα, στην Κισσόνεργα και ο επιτυχών επενδυτής θα έχει δυνατότητα είτε για την κατασκευή μαρίνας δυναμικότητας χιλίων σκαφών, η οποία θα περιλαμβάνει και οικιστική και εμπορική ανάπτυξη, είτε για συνδυαστική ανάπτυξη μαρίνας χιλίων σκαφών, με υποδομή υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, η οποία επίσης θα περιλαμβάνει οικιστική και εμπορική ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι η συνολική διάρκεια της σύμβασης ανέρχεται σε 30 μήνες. Η προκήρυξη του έργου αναμένεται να γίνει σε εννέα με δώδεκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, από σήμερα δηλαδή.

Η ανάθεση του έργου της μαρίνας στον επιτυχόντα επενδυτή, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2026.

Τους επόμενους μήνες προγραμματίζεται να γίνουν διαβουλεύσεις τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιωτικούς φορείς, όπως προνοείται από την σύμβαση, ώστε να οριστικοποιηθούν οι παράμετροι του έργου.

Ο Υφυπουργός Κώστας Κουμής ανέφερε ότι ήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για την υλοποίηση ενός βαρυσήμαντου έργου που αναμένεται ότι θα προσδώσει νέα δυναμική στην αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρης της επαρχίας.

"Αναμφίβολα έργα αυτής της εμβέλειας και δυναμικής, αναβαθμίζουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας μας, και ορίζουν την αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού για τις επόμενες δεκαετίες", ανέφερε.

Η μαρίνα Πάφου είναι η 4η μαρίνα όπου την εποπτεία του έργου αναλαμβάνει το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Κουμής είπε ότι όλα τα έργα θέτουν τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού και ειδικότερα του yachting tourism, μίας μορφής τουρισμού που χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από επισκέπτες ψηλής εισοδηματικής στάθμης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μακρύ καυτό καλοκαίρι: Ασταμάτητες οι κίτρινες προειδοποιήσεις – Δείτε αναλυτικά

• Νεαρός ανέβηκε γονατιστός στο Σταυροβούνι για την αρραβωνιαστικιά του που πάσχει από καρκίνο - Δείτε βίντεο

• Ακύρωση πτήσεων: Σε πόσες μέρες πρέπει να πάρετε τα λεφτά σας πίσω – Τι συμβαίνει με καθυστερήσεις και πτώχευση αεροπορικής

• Τίτλοι τέλους για την «Προίκα του Μωρού» - Γιατί «μπήκε» σε αναστολή

• Το έχει…με την ξιφασκία ο Πρόεδρος: Δείτε σε βίντεο τον Νίκο Χριστοδουλίδη να παρακαλουθεί μαθήματα



Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Οι εκδηλώσεις καταδίκης των κομμάτων κατά του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, έφεραν στο προσκήνιο τη διγλωσσία η οποία υπάρχει ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top