Ένα παιδί έπεσε νεκρό από την επίθεση με μαχαίρι μέρα μεσημέρι στο Σάουθπορτ - Στους 8 οι τραυματίες

Ένα παιδί έπεσε νεκρό από την επίθεση με μαχαίρι μέρα μεσημέρι στο Σάουθπορτ - Στους 8 οι τραυματίες

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ και τουλάχιστον άλλα οκτώ άτομα - ανάμεσά τους και παιδιά - τραυματίστηκαν σοβαρά, σε επίθεση με μαχαίρι κοντά σε εκδήλωση χορού και γιόγκα σε δημοτικό σχολείο, στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας όταν άγνωστος άρχισε να μαχαιρώνει αδιακρίτως.

Η τρομακτική επιθεση σημειώθηκε στις 11:50, τοπική ώρα, με το παιδιατριακό νοσοκομείο Alder Hey Children's Hospital να υποδέχεται σοβαρά περιστατικά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα.

Εκτιμάται ότι οι τραυματίες ενδεχομένως να ξεπεράσουν τους 10, όπως γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Κάτοικοι της περιοχής κλείδωσαν πόρτες και παράθυρα όταν έγινε γνωστό το περιστατικό ενώ πολλοί αισθάνθηκαν τρόμο να τους διακαταέχει ακούγοντας τις σειρήνες.

Πλήθος ασθενοφόρων και περιπολικών έσπευσαν στο σημείο κάτι που - μεταξύ άλλων - μαρτυρά τη σοαβαρότητα του συμβάντος.

Οι βρετανικές Αρχές κάνουν λόγο για ένα «μείζονος σημασίας συμβάν».

Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές του Μέρσεϊ και προέτρεψαν τους πολίτες να αποφύγουν την ευρύτερη περιοχή. Τόνισαν ωστόσο, ότι πλέον δεν υπάρχει «ευρύτερη απειλή» για το κοινό.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, σερ Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι τα πολλαπλά μαχαιρώματα ήταν «φρικτά και σοκάρουν βαθύτατα τους πολίτες» ενώ έσπευσε να ευχαριστήσει τα σωστικά συνεργεία για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Aπό τη Βουλή των Κοινοτήτων, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Ιβέτ Κούπερ εξέφρασε την βαθύτατη ανησυχία της για την επίθεση.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE