ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου

To σκάνδαλο στο Βασιλικό και η συζήτηση σήμερα στη Βουλή, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου και οι φόβοι για κλιμάκωση της κρίσης, οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ για απομάκρυνση πολιτών από τον Λίβανο και η κατάσταση στα κέντρα υγείας είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Παγκόσμιος τρόμος για γενίκευση του πολέμου» και αναφέρει ότι ξέφυγε η κατάσταση μετά την επίθεση στα υψώματα Γκολάν. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Παπαναστασίου για το Βασιλικό και την ανάκτηση χρημάτων που ζητά η ΕΕ. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει πως είναι καθημερινά τα περιστατικά θερμοπληξίας.

«Ντόμινο οι επιπτώσεις από το σκάνδαλο του Βασιλικού» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει πως είναι πιθανός ο επηρεασμός και άλλων μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων και τη νύφη θα πληρώσουν οι καταναλωτές. Αλλού αναφέρει πως εταιρείες προσέφυγαν στα δικαστήρια για το θέμα της επικαιροποίησης στοιχείων και της επιβολής προστίμων. Ο «Π» προβάλλει τη βοήθεια που ζήτησε η ΚΔ από την Ιντερπόλ για καταζητούμενους για σοβαρά εγκλήματα.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Ρυθμοί χελώνας για τις άδειες» και αναφέρεται σε προβλήματα-βουνό στους ΕΟΑ, προβάλλοντας και τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου. Αλλού γράφει ότι επικρατεί χάος στο Lady’s Mile με πάρτι και εκκωφαντική μουσική. Ο «Φ» προβάλλει και την έρευνα για το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ αναφέροντας ότι τα χρήματα που δόθηκαν στον Νεκτάριο ουδέποτε έφυγαν από τον λογαριασμό του.

«Άφησαν σε μαρασμό και διάλυση την πλειονότητα των Κέντρων Υγείας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι οι ‘πυροσβεστικές’ λύσεις των διοικούντων δημιουργούν περισσότερα προβλήματα. Αλλού αναφέρεται σε έρευνα του Συνδέσμου Καταναλωτών για πολύ ψηλές αυξήσεις στις τιμές φρούτων και λαχανικών, λόγω μεσαζόντων. Γράφει εξάλλου πως ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία έως το 2027.

«Η Κύπρος έτοιμη για βοήθεια για απομάκρυνση από Λίβανο» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου για την ετοιμότητα της Λευκωσίας για συνδρομή στην απομάκρυνση πολιτών από τη γειτονική χώρα εξαιτίας της κλιμάκωσης της κρίσης. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας για το σκάνδαλο στο Βασιλικό. Επίσης γράφει για τις ψηλές τιμές σε φρούτα και λαχανικά με βάση έρευνα του Συνδέσμου Καταναλωτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μας χρειάζεται ο μικρός Νεόφυτος: Ψάχνει δότη μυελού των οστών - Έκκληση για βοήθεια

• «Μάστιγα» η φτώχεια: 1 στα 10 νοικοκυριά στην ΕΕ δεν τρέφονται σωστά - Τι ισχύει στην Κύπρο

• Άγριος καυγάς στη Λεμεσό: Τραυματίστηκε 16χρονος - Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς

• Έμπλεξαν τρεις ανήλικοι: Κινούνταν ύποπτα στην Αγία Νάπα - Τι εντόπισαν στην κατοχή τους

• Power of Love: Έμαθε για την αρρώστια και ξέσπασε σε κλάματα - «Με ειδοποίησαν ότι πεθαίνει»



Μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα στα κόμματα για το σκάνδαλο με το τερματικό στο Βασιλικό - Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Ενέργειας

Μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα στα κόμματα για το σκάνδαλο με το τερματικό στο Βασιλικό - Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Ενέργειας

Σε σκάνδαλο μεγατόνων τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση με το τερματικό στο Βασιλικό, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ΕΕ συνεχίζει τις έρευνες από τον περασμένο Μάρτιο, κάτι που αποκαλύφθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να το επιβεβαιώσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top