ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη στον ιατρικό κόσμο - Απεβίωσε η πρώτη γυναίκα παιδίατρος της Λευκωσίας, Δρ Αρετή Αναστασιάδη

Θλίψη στον ιατρικό κόσμο - Απεβίωσε η πρώτη γυναίκα παιδίατρος της Λευκωσίας, Δρ Αρετή Αναστασιάδη

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αποχαιρετά με βαθύτατη θλίψη την εκλεκτή παιδίατρο Αρετή Αναστασιάδη, η οποία κηδεύεται την Πέμπτη 01/08/24 στις 05:00μμ, από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΙΣ, η Δρ Αναστασιάδη, ακούραστη και συνεπής υπηρέτησε με ήθος, αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια την ιατρική επιστήμη και πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην κοινωνία της Λευκωσίας για δεκαετίες ολόκληρες.

Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό που έγραψε η ίδια η Δρ Αρετή Αναστασιάδη.

«Γεννήθηκα στον Πειραιά, το 1923, όπου και έζησα μέχρι τα εικοσιεπτά μου χρόνια, οπότε γνώρισα και παντρεύτηκα τον αείμνηστο Γιατρό Μίκη Αναστασιάδη. Από τον ευτυχέστατο γάμο μας αποκτήσαμε τρία καλά παιδιά.

Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησα ειδικότητα παιδιατρική στην πανεπιστημιακή κλινική του αείμνηστου καθηγητή Χωρέμη, και για ένα χρονικό διάστημα σε Παιδιατρική Κλινική σε Νοσοκομείο της Βιέννης.

Στην Κύπρο εγκατασταθήκαμε το 1952, από τότε και για περίοδο 45 ετών ασκούσα την παιδιατρική ως ιδιώτης γιατρός στη Λευκωσία.

Εχρημάτισα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου «Ιπποκράτης», αλλά και πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον τη λειτουργία του Συλλόγου μας.

Τα πρώτα χρόνια συναντήσαμε πάρα πολλές δυσκολίες κατά την άσκηση του ιατρικού μας επαγγέλματος, κυρίως από την έλλειψη διαγνωστικών μέσων και κατάλληλων φαρμάκων. Οι εργαστηριακές εξετάσεις υποτυπώδεις, τα δε αντιβιοτικά μόλις ξεφύτρωναν.

Παρά ταύτα έχουμε την ικανοποίηση και την αίσθηση ότι προσφέραμε πολλά στον τομέα της υγείας και για πολλά-πολλά χρόνια. Κι αν με ρωτούσατε τί θα ήθελα να γίνω όταν ξαναγεννηθώ, θα σας απαντούσα: Ξανά η πρώτη γυναίκα παιδίατρος στη Λευκωσία της Κύπρου μας».

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβούλιου Ιατρικού Σώματος του ΠΙΣ εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους της, τονίζοντας ότι οι φωτεινές αναμνήσεις ενός ανθρώπου, όπως η Αρετή, που έζησε με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια τη ζωή του, αφήνοντας πίσω του πολύτιμο έργο, είναι πάντα ισχυρότερες από τον θάνατο.

Αιωνία η μνήμη της.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

• Νίκος Κυριακίδης: Πέθανε ο «Νιόνιος» από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

• Ανάλυση: Μεγάλη αστάθεια στις αγορές - Σκαρφαλώνει εκθετικά το πετρέλαιο μετά την είδηση θανάτου επικεφαλής της Χαμάς

• Θάνατος βρέφους: Ένταλμα σύλληψης εναντίον της μητέρας - Έφυγε για Ελλάδα

• Έλλειψη κρέατος στην Κύπρο λόγω πανώλης στην Ελλάδα - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο

• Τουρισμός: Ανησυχία από διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων – Ευοίωνες οι προβλέψεις για τον Αύγουστο



Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά τον εντοπισμό δύο σορών σε φλεγόμενο όχημα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top