LIKE ONLINE

Πώς να γράφουμε καλύτερα επαγγελματικά email - Μια CEO μας συμβουλεύει

Πώς να γράφουμε καλύτερα επαγγελματικά email - Μια CEO μας συμβουλεύει

Πόσες φορές έχετε γράψει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, κοιτάζοντας ξανά το κείμενό σας, έχετε αμφιβάλει για το περιεχόμενό του και, κυρίως, το ύφος και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά; Όσα χρόνια εμπειρίας κι αν έχουμε στο συγκεκριμένο τομέα, σχεδόν πάντα θα προκύπτουν δεύτερες σκέψεις για το αν εκφράσαμε κάτι σωστά, γι’ αυτό τα παρακάτω tips μας βοηθούν να συντάξουμε ένα επαγγελματικό email, παραμένοντας ο εαυτός μας και δίνοντας στο συνομιλητή τη σωστή εντύπωση για την προσωπικότητά μας.

Σύμφωνα με το Girlboss και την CEO του Hootsuite, Irina Novoselsky, οι βασικές ερωτήσεις μας γύρω από τη διατύπωση ενός email απαντώνται ως εξής:

Υπάρχει περίπτωση να έχουμε βάλει παραπάνω θαυμαστικά και emoji από όσα πρέπει;

Η Novoselsky υποστηρίζει ότι η σωστή ερώτηση διατυπώνεται ως εξής: Πότε μπορούμε να πούμε ότι κάποιος «παραείχε» μια γνήσια αντίδραση σε κάτι;

Η ίδια υποστηρίζει ότι η χρήση emoji δίνει στο κείμενο μια αίσθηση φωνητικού μηνύματος. Δεν προσθέτει πάρα πολλά στα κείμενά της, αλλά θεωρεί ότι είναι σημαντικό να δείξει κάποιος το πώς αντιδράει αυθεντικά σε κάποιο ερέθισμα και η χρήση των συγκεκριμένων γραφικών έρχεται πλέον με φυσικό τρόπο.

Πώς δεν πέφτουμε διαρκώς στην παγίδα της αυτολογοκρισίας;

Είναι καλό να περνάμε λιγότερο χρόνο κάνοντας αλλαγές στο κείμενό μας και περισσότερο να σκεφτόμαστε αν το τηλέφωνο θα ήταν ένα καλύτερο μέσο για να δώσουμε την απάντησή μας. Αν μας βασανίζει το περιεχόμενο ενός email και το πώς θα ερμηνευτεί από τον συνομιλητή, τότε είναι καλό να επιλέγουμε την επικοινωνία δια τηλεφώνου ή ακόμα και τη ζωντανή επικοινωνία.

Πώς γίνεται η γραπτή μας επικοινωνία να μοιάζει αυθεντική και όχι στημένη;

Η Novoselsky υποστηρίζει ότι πρέπει να είμαστε άμεσοι, καλοσυνάτοι και συγκεκριμένοι. Όσο περισσότερο τηρούμε αυτές τις αρχές, τόσο παρακινούμε άμεσα και έμμεσα τον εκάστοτε συνεργάτη να μας απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, εξασφαλίζοντας έτσι μια αποτελεσματική επικοινωνία. Κοινώς, η απλότητα είναι το κλειδί στα email μας και το στοιχείο που θα μας δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Σε γενικές γραμμές, η CEO θεωρεί ότι, τουλάχιστον από τη δική της σκοπιά, ένα email πρέπει να είναι απλά γραμμένο και ανθρώπινο και πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακολουθούμε την οδηγία που έχει ακουστεί στο παρελθόν και συμπυκνώνεται στην – παράλογη – φράση «γράψτε σαν να είστε άνδρες». Γράφουμε, λοιπόν, σαν να είμαστε ο εαυτός μας και περιορίζουμε την αυτολογοκρισία χωρίς λόγο.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

• Νίκος Κυριακίδης: Πέθανε ο «Νιόνιος» από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

• Ανάλυση: Μεγάλη αστάθεια στις αγορές - Σκαρφαλώνει εκθετικά το πετρέλαιο μετά την είδηση θανάτου επικεφαλής της Χαμάς

• Θάνατος βρέφους: Ένταλμα σύλληψης εναντίον της μητέρας - Έφυγε για Ελλάδα

• Έλλειψη κρέατος στην Κύπρο λόγω πανώλης στην Ελλάδα - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο

• Τουρισμός: Ανησυχία από διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων – Ευοίωνες οι προβλέψεις για τον Αύγουστο



ΠτΔ: Ελπίδα για ουσιαστικές συναντήσεις για επανέναρξη συνομιλιών

ΠτΔ: Ελπίδα για ουσιαστικές συναντήσεις για επανέναρξη συνομιλιών

Βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα αρκετή προεργασία που ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν και σε ουσιαστικές συναντήσεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εκδήλωση προς τιμή των Συνέδρων του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top